Laidoje „DELFI Garažas“ šonaslydininkas apsilankė likus savaitei iki vieno iš Lietuvos drifto čempionato – „Automotive.lt Drift Camp“ – renginių. Nors rugpjūčio 2-3 dienomis Kuršėnuose laukia tikra šonaslydžio šventė, kur savo jėgas mėgins daugiau nei 80 pilotų, vaikinas nė kiek nesijaudino. Paklaustas, ar jau spėjo pasiruošti varžyboms, ar darys viską paskutinę naktį, jis aiškino, kad sezono pradžioje investavo į savo turimą ir „sandėliuku“ pravardžiuojamą BMW E36 universalą, todėl dabar užteks patikrinti varžtus – ir galės slysti šonu.

Prisiminęs savo, kaip youtuberio, karjeros pradžią, S. Ivanovas pasakojo, kad atrado kitą nišą nei dar vienas gerai internete žinomas šonaslydininkas ir vaizdo įrašų kūrėjas – Norbertas Daunoravičius-Norbė. Pastarasis, anot frazės „Krebždė krebžda“ autoriaus, rodė ganėtinai spalvotą ir ryškų Lietuvos šonaslydžio paveikslą.

„Atradau kitą nišą. Aš pats dirbau garaže, rodžiau „žalią“ vaizdą – be jokių pagražinimų. Ir tas, matyt, prilipo žmonėms, kad jie gali susitapatinti su manimi ir būti arčiau“, – spėjo vaikinas ir prisipažįsta, kad pradėti filmuoti paskatino ir tai, kad „YouTube“ jam įdomios tematikos vaizdo įrašų trūko, o bežiūrint į kitus atrodė, kad ir pats gali imtis to paties.

Jis neslėpė, kad tobulinant automobilį, ruošiant jį varžyboms, vėliau – jose važiuojant, reikia nepamiršti, kad viskas turi būti užfiksuota ir vaizdo įraše. Anot S. Ivanovo, ne vienas bičiulis, mėginęs filmuoti savo darbus, skųsdavosi, kad nors į garažą kamerą atsineša, tačiau pamiršta ją įsijungti ir prisimena tik baigęs darbus.

Pirmieji vaizdo įrašai, sakė pašnekovas, nebuvo panašūs į tai, kas garaže vyksta dabar. S. Ivanovas juos trumpai apibūdina, kaip „nesąmones“, tačiau neslepia, kad būtent jie padėjo pagrindą tam, kaip jo kanalas atrodo dabar. Netgi ir automobilį vaikinas pradėjo „krapštyti“ ne tam, kad dalyvautų šonaslydžio varžybose, tačiau iki jų užaugo.

„Kai savame kieme lieki geriausias pilotas, natūralu, turi eiti kažkur toliau“, – kalbėjo jis.

Linas Ramoška, „Automotive.lt Drift Camp“ organizatorius, neslėpė, kad pradžioje į S. Ivanovą žiūrėjo skeptiškai, mat tokių – sumontuojančių vieną ar kelis vaizdo įrašus – atsiranda nuolatos. Tačiau tada, kai vaikinas vaizdo pasakojimų kelti į internetą nesiliovė, atkreipė į šį judėjimą daugiau dėmesio.

Linas Ramoška

„Galbūt iš pradžių Lietuvos drifto bendruomenė į jo veiklą žiūrėjo su šypsena, tačiau vėliau pamatė, kad jis tik kalba, bet ir daro tai, ką pasako. Požiūris pasikeitė ir, turiu pasakyti, ne vienoje vietoje patyrę šonaslydininkai jį timptelėjo už ausų ir padėjo išvengti klaidų“ – akcentavo L. Ramoška.

Daugiau nei 36 tūkst. gerbėjų minią „YouTube“ platformoje surinkęs S. Ivanovas sako, kad pradedantiesiems patartų nelaukti atgalinio ryšio ir neklausyti to, ką sako kiti, o tiesiog kurti vaizdo įrašus, juos kelti į „YouTube“, ir tą daryti nuosekliai.

„Aš ir pats nesiekiau to skaičiaus, juolab, uždirbti iš „YouTube“ tikrai sunku. Tačiau ilgainiui susirinko gerbėjai, atsirado „Krebždesio“ šonaslydžio komanda ir partneriai, padedantys dalyvauti varžybose“, – akcentavo vaikinas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)