Kasey Eastmanas antros kartos „Toyota Prius“ nusipirko vos už 250 JAV dolerių. Vaikinas pirkdamas šį ekonomišką modelį iš karto turėjo idėją paversti jį šonaslydžiui skirta kovos mašina. Vietoje hibridinės jėgainės, po kapotu šiame modelyje atsirado 2,5 darbinio tūrio turbininis šešių cilindrų 1JZ-GTE variklis

Tam, kad šis tilptų ten, kur buvo sumontuota 1,5 l darbinio tūrio keturių cilindrų variklis, K. Eastmanas gavo gerokai modifikuoti pavarų dėžei skirtą centrinį tunelį, pakeisti važiuoklės dalių ir perduoti variklio galą galiniams ratams, kurie tapo varančiaisiais.


Kad „Prius“ slystų šonu, K. Eastmanas naudojo „Toyota Cressida“ ir „Toyota Corolla AE86“ dalių, o gale netgi pritaikė daugiasvirtę pakabą. Vietoje niekuo neišsiskiriančios CVT pavarų dėžės, į automobilį buvo sumontuota penkių laipsnių transmisija.

Rezultatas – ekonomiškasis „Prius“ virto padangų žudymo mašina. Nepaisant to, kad automobilis neturi priekinių žibintų, kėbulo būklę nėra ideali, į trasoje šonu slystantį netikėtą modelį atsigręžia tikrai ne vienas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)