Dabar „Memel Motor Fest“ persikelia į savo gimtąjį miestą – Klaipėdą, kuriame prieš penkerius metus pirmą kartą buvo surengta daugelio entuziastų pamėgta šventė.

2015 metais „Memel Motor Fest“ vėliava pirmą kartą buvo iškelta garsiojoje Klaipėdos Vasaros koncertų estradoje – jaukioje, klaipėdiečių pamėgtoje vietoje.

„Ši vieta ypatinga. Ne tik mums, bet ir vienam, itin garsiam Lietuvos atlikėjui, kuris šioje vietoje nuolatos rengia atsisveikinimo koncertus. Tuo tarpu mes, pirmą kartą į šią vietą pritraukėme net 176 dalyvius“, – prisiminimais dalinasi „Memel Motor Fest“ organizatorius, Edmundas Dargis.

Birželio 8-ąją dieną palapines Klaipėdoje išsipakuosiantys šventės organizatoriai džiaugiasi, jog artėjanti automobilininkų fiesta vyks kartu su gimtadienį švenčiančiu „Klaipėdos Pilies Jazz“ festivaliu.

„Bendromis jėgomis sukursime neužmirštamą atmosferą“, – priduria vienas iš „Memel Motor Fest“ idėjos sumanytojų.

„Uostamiestyje tikimės sulaukti ne tik rekordinio dalyvių kiekio. Mūsų gimtajame mieste tikimės sulaukti didžiausio lankytojų srauto, kuris, mūsų skaičiavimais, turėtų perkopti 10 000 žiūrovų skaičių“, – pasakoja Vytautas Butkus.

„Laikydamiesi ilgamečių tradicijų, pasirūpinsime įvairiausiomis pramogomis, kurios neleistų nuobodžiauti. Ieškosime įspūdingiausiai skambančios garso sistemos, išrinksime kvapą gniaužiantį automobilio interjerą, stebėsime kaip šokti moka automobiliai su orine pakaba ir tai maža renginio programos dalis“, – priduria „Memel Motor Fest“ organizatorius.

Laukia melomanų antplūdžio

Tradicija tapusio „Memel Motor Fest“ organizatoriai neįsivaizduoja automobilių entuziastams skirtos šventės, kurioje nebūtų didžiulės „Basshead“ bendruomenės narių.

Gegužės mėnesio pabaigoje įvykęs pirmasis šių metų „Memel Motor Fest“ festivalis leido sostinės gyventojams iš arčiau pamatyti kaip atrodo miniatiūrinės koncertų salės.

„Mūsų propaguojama automobilių tobulinimo pakraipa didžiausią dėmesį skiria geriausiems garso sistemų komponentams, itin švariam ir kokybiškam muzikos atkūrimui bei įspūdingam reginiui, – pasakoja „Basshead“ kultūros atstovė Aida M. – Vilniuje vykusiame „Memel Motor Fest“ festivalyje pro šalį ėję smalsuoliai stebėjosi kaip automobiliuose sumontuotos garso sistemos sugeba sukelti mažyti žemės drebėjimą, kurio metu pradeda virpėti parduotuvių bei kavinių vitrinos.“

Pirmasis „Basshead“ atstovų pasirodymas Vilniuje buvo lyg švelnus „kojų apšilimas“ prieš didįjį ir patį svarbiausią susibūrimą Klaipėdoje, birželio 8-ąją.

Memel Motor Fest

„Šiuo metu stebime nuolatos augančių dalyvių registracijos paraiškų kiekį. Jau dabar galime pasakyti, jog į Klaipėdą atvyks rekordinis kiekis melomanų iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Skirtingose rungtyse ir skirtingose kategorijose tarpusavyje varžysis net 50 ratuotų garso kolonėlių“, – džiaugėsi Aida M.

Profesionali garso sistema reikalaus profesionalaus požiūrio į šias varžybas. Artėjantį šeštadienį, „Memel Motor Fest“ šventės metu, visi „dB Drag“ varžybų dalyviai bus suskirstyti į septynias skirtingas klases: pradedančiųjų, „Street Stock“, „Street A“, „Street B“, „Street C“, „Extreme“ ir „Extreme Plus“. Varžybų metu taipogi bus ieškomas gražiausios instaliacijos autorius bei labiausiai merginų plaukus pašiaušiančios garso sistemos kaltininkas.

„Kiekvienais metais į varžybas stengiamės įtraukti kuo daugiau „Memel Motor Fest“ šventės lankytojų. Šie metai bus ne išimtis. Būtent renginio dalyviai ir žiūrovai bus atsakingi už galutinius varžybų rezultatus, leisime žiūrovams pajusti žemo dažnio garsiakalbio jėgą ir paprašysime įvertinti kiekvieno „dB Drag“ dalyvio individualų pasirodymą“, – programos detalėmis dalinasi „Basshead“ atstovė.

Memel Motor Fest

Įspūdingų garso sistemų šou ir išskirtinių automobilių paroda startuoja birželio 8-ą dieną, 12 valandą, Klaipėdos mieste.

Kaip ir praėjusiais metais, išskirtinių automobilių paroda vyks centrinėje Klaipėdos mieste dalyje, o tiksliau – Pilies g. 4.

„Memel Motor Fest“ dalyvių varikliai bus užvedami birželio 8-ą dieną, 12 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją