Kaip aiškina V. Milius, jis kartoja savo kolegų iš Vokietijos atliktą eksperimentą. Šie, pasitelkę tą patį automobilį, patikrino, ar juo galima įveikti gamintojo garantuojamą 449 km atstumą.

Ir, kaip sako bandytojas, vokiečių rezultatas buvo įspūdingas: jiems pavyko 10 valandų važiuoti su viena įkrauta baterija. Iš viso vokiečiai įveikė 613 kilometrų.

Kolegų eksperimento pakartojimui sąlygos, sako V. Milius, išties geros: nėra šalta, tad nereikės baterijos eikvoti salono šildymui. Eksperimentas bus vykdomas Vilniaus gatvėse, baterija – visiškai įkrauta, o pasirinktas rekuperacijos režimas – maksimalus.

Beje, V. Milius pasakojo, kad tai – ne pirmasis jo elektrinio „Kona“ bandymas. Praėjusių metų lapkritį jis elektromobiliu važiavo nuo Vilniaus iki Palangos, viena baterija įveikė 332 km ir tą atstumą nuvažiavo per 3 val. 23 min. Pasiekus finišą, energijos buvo likę 5 km.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)