Automobiliu žurnalistas jau pravažiavo visą šiaurinę Australijos dalį ir šiuo metu yra rytuose, netoli Perto miesto. Pusiaukelę V. Milius pažymėjo stabtelėjęs Nambungo nacionaliniame parke. Parko teritorija driekiasi dykuma, kurioje stūkso kalkakmenio stulpai.

„Įdomu, jog po parką galima važiuoti automobiliu. Pramoga puikiai subalansuota vairuotojams“, – teigė V. Milius, pasinaudojęs progą visureigį įamžinti neįprastoje aplinkoje.

Dvidešimtmetė „Honda“ kelyje nerodo jokių kaprizų. Kelionėje V. Milius laikosi 130 km/val. greičio. Tokiu maksimaliu greičiu leidžiama važiuoti pirmuoju numeriu pažymėtu greitkeliu. Nors daugelyje atkarpų kelias greitkeliu vadinamas tik formaliai – tai asfaltuotas vienos juostos kelias. Jau pasitaikė ir neasfaltuotų kelio atkarpų. Ypač Australijos šiaurėje, toliau nuo apgyvendintų vietovių, eismas beveik nevyksta – per valandą sutinkami vos vienas du automobiliai.

Žurnalistas kelyje spėjo sutikti ir legendinius kelių traukinius – vilkikus, tempiančius kelių puspriekabių sąstatą, kurio ilgis gali siekti ir daugiau nei 50 metrų. Apie autotraukinius eisme įspėja ir specialūs ženklai.

„Autotraukinių vairuotojai „mina“ vyriškai, todėl jų lenkti beveik nereikia. Kelyje praleisdamas po 12-16 valandų ir pats imu jaustis kaip tolimųjų reisų vairuotojas“, – teigė V. Milius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)