„Su policija susidraugavome pernai, kai turėjau galimybę fotografuoti vieną tarptautinį Kelių policijos renginį. Tada ir kilo mintis įamžinti naujojo dizaino „Audi“ automobilius, o įgyvendindami tą mintį dar ir nežymėtą juodają „Audi“ nufotografavome“, – kaip užsimezgė ryšys su policija, prisimena G. Matulaitis.

Jis sako, kad jau seniai rezgė planus nufotografuoti naujuosius policijos „Opel Insignia“ automobilius, tačiau dėl įvairių asmeninių ir kitokių aplinkybių planus teko atidėti. Tačiau netikėtai susipažinus su taksi parko savininku idėja grįžo.

„Iš čia ir taksi parko lokacija. Visada ieškau didelių įdomių uždarų erdviu žieminėms fotosesijoms, kad būčiau kuo mažiau priklausomas nuo oro, kad turėčiau stogą virš galvos, galimybę įvažiuoti automobiliu.

Atvykus pažiūrėti, kaip dabar taksi parkas atrodo iš vidaus, žadą atėme viduje esantis serpantinas, kuris ir naujoms idėjoms įkvėpė. Taip pat labai norėjosi pasinaudoti galimybe fotografuoti čia, kol dar yra keli tušti pastato aukštai“, – LRT.lt pasakoja G. Matulaitis.

Jau daugiau nei dešimtmetį automobilius ir automobilių sportą fotografuojantis Giedrius sako, kad fotografuoti policijos automobilius jam įdomu.

„Dėl spalvų, šviesą atspindinčių objektų, švyturėlių ir dėl to, kad tai būna vieni iš tų gerų atvejų, kai aplink mirksi raudonos ir mėlynos šviesos, o tau tiesiog smagu dirbti“, – sako G. Matulaitis.

Fotografas teigia, kad dirbti teko greitai, tačiau pravertė ne tik jo asmeniniai įgūdžiai, bet ir policijos pareigūnų profesionalumas.

„Jei neklystu, Michaelis Schumacheris yra pasakęs: jei kažkam yra aistra, bus ir motyvacija. Šis pasakymas labai atsispindėjo šioje fotosesijoje.

Ruošiantis fotografavimui, visada stengiuosi atvykti apžiūrėti vietos, įvertinu galimus rakursus. Šis kartas taip pat nebuvo išimtis. Realiai susiderinome ir padarėmė viską labai greit. Taip pat ir pačių policininkų profesionalumas manevruojant atbuliniu bėgiu taksi parko serpantine garantavo darbo operatyvumą. O dar prisidėjo ir taksi parko šeimininko geranoriškumas. Viskas vyko sklandžiai, greitai ir labai pozityviai. Labai džiaugiuosi tomis retomis galimybėmis su šiais mums visiems svarbiais žmonėmis pasidalinti savo nuotraukomis“, – teigia G. Matulaitis.

Kad dirbti teko tikrai greitai, pripažįsta ir Lietuvos kelių policijos tarnybos Administracinės veiklos ir eismo priežiūros skyriaus vyresnioji specialistė Marija Kazanovič.

„Buvo labai mažai laiko, nes pareigūnai nebuvo atitraukti nuo įprastos tarnybos. Tam, kad galėtų įvykti ši fotosesija, jie paaukojo savo pertrauką, ir jokių papildomų finansinių išteklių čia panaudota nebuvo“, – pasakoja M. Kazanovič.

Policijos atstovė teigia, kad vertina G. Matulaičio profesionalumą, o tai, kad jis profesionalus automobilių fotografas, tikrai palengvino darbą.

Taip pat ji pažymi, kad tai ne pirmas kartas, kai policija bendradarbiauja su G. Matulaičiu, ir dar niekada neteko nusivilti galutiniu fotografijų rezultatu.