Avarija įvyko spalio 21-osios naktį Klaipėdoje, Laukininkų gatvėje. Vietos gyventojai sako, kad išgirdę garsą, panašų į sprogimo. Smūgio būta išties stipraus. Vaizdas žmones pribloškė – „Mercedes Benz“ automobilis rėžėsi į prie namo stovinčius automobilius ir iš septynių automobilių padarė „sumuštinį“.

Į įvykio vietą atvykę pareigūnai prie „Mercedes-Benz“ vairo vairuotojo nerado. Prisistatęs automobilio savininkas tikino, kad jis tikrai nevairavęs, tačiau kas tuomet sėdėjo prie vairo nepaaiškino. Policijos pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojo neišduodantis vyras pats galėjo būti avarijos kaltininku, tad jo paprašė pasitikrinti blaivumą. Vyrui nustatytas 2,01 prom. girtumas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisiminis tyrimas ir jei paaiškės, kad išties vairavo automobilio savinininkas, vairuotojui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Jei tyrimo metu paaiškės, kad „Mercedes-Benz“ savininkas vairavo pats ir sudaužė savo bei dar šešis automobilius, vyro laukia ne tik baudžiamoji byla, bet ir didžiulės išlaidos. Tai patvirtino ir automobilį apdraudusios kompanijos „Compensa Vienna Insurance Group“ Žalų departamento vadovas Mindaugas Balinskas.

„Jeigu eismo įvykio kaltininkas yra žinomas – su savo draudiku nukentėjusiems asmenims susisiekti nereikia. Kai automobilis rastas apdaužytas ir žinomas įvykio kaltininkas, reikia kreiptis būtent į kaltininko draudimo kompaniją. Vairuotojas, kuris apgadina automobilį – nesvarbu, vieną ar kelis – apie įvykį turėtų nedelsiant pranešti savo draudimo kompanijai. Prasidėjus tyrimui, išmoka nukentėjusiems asmenims išmokama po to, kai draudimo kompanija gauna visus reikiamus dokumentus“, – sako M. Balinskas.

Klaipėdoje įvykusios avarijos atveju, automobilis „Mercedes-Benz“ draustas būtent „Compensa Vienna Insurance Group“ draudimo kompanijoje. Visgi, kad tiksliai vairavo automobilį ir sukėlė avariją, dar yra abejonių. Jei tik paaiškės, kad vairavo automobilio savininkas, jo laukia finansiškai labai skausmingos pasekmės.

„Jeigu eismo įvykio metu vairuotojas buvo neblaivus ir vairavo apsvaigęs, draudikas turi teisę reikalauti, kad sumokėtas sumas draudimo kompanijai grąžintų atsakingas asmuo. Tokia sąlyga yra apibrėžta Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatyme“, – paaiškina draudimo kompanijos atstovas.

DELFI skaitytojo Donato Skuodo darytame vaizdo įrašė matyti, kad pirmasis automobilis, į kurį rėžėsi „Mercedes-Benz“ nepataisomas, kiti taip pat gerokai apgadinti, tačiau tikra visų automobilių žalos kaina dar tikslinama. Mažiausiai nukentėjo paskutinis eilėje stovėjęs automobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)