Paskutinį rugsėjo sekmadienį į pasivažinėjimą motociklais ir priminimą vyrams, kad reikia rūpintis savimi, susirinko dviejų ratų gerbėjai daugiau nei 650-iuose pasaulio miestuose. Skaičiuojama, kad iš viso prie renginio, pavadinto „Distinguished gentleman's ride“ prisijungė daugiau nei 120 tūkst. motociklininkų visame pasaulyje.

Tačiau judėjimo pradžia buvo kiek kitokia. Markas Hawwa, australas judėjimo iniciatorius, nusprendė, kad reikėtų pakeisti gana negatyvų vyro ant motociklo įvaizdį. 2012 m. prie pirmojo pasivažinėjimo prisijungė 2500 motociklininkų iš 64 pasaulio miestų.

2016 m. judėjimas neteko vieno iš jo iniciatorių, sirgusių depresija. Tai paskatino bendruomenę skirti ypatingą dėmesį psichinei vyrų sveikatai ir prostatos vėžiui.

Į pasivažinėjimus renkasi ne šiaip įvairiausius motociklus apsižergę jų dalyviai. Prašoma, kad motociklas būtų modifikuotas vadovaujantis klasikiniu, minimalistiniu stiliumi, o patys džentelmenai, apsižergę plieninius žirgus, raginami nepamiršti pasirišti kaklaraiščių ar „varlyčių“, užsivilkti eilučių, baltų marškinių ir kitko, kad motociklu važiuojantis džentelmenas būtų pastebėtas ir palydėtas akimis.

Šios taisyklės nepamiršo ir lietuviai, gausiu būriu sekmadienį susirinkę į jau tradicija tapusį pasivažinėjimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)