Įvairiose Vilniaus vietose pareigūnai patruliavo vidury dienos – nuo 14 val. iki 18 val. Tačiau, kaip komentavo DELFI surengtų akcijų dalyviai, nepaisant to, pažeidimų, ypač grubių, tikrai netrūko.

Kaip aiškino pareigūnai, buvo vertinami tik itin grubūs greičio viršijimo atvejai. Tai yra, stabdomi ir baudžiami tie, kurie leistiną greitį mieste viršijo 30 km/val. ir daugiau.

Per 4 darbo valandas pareigūnams pavyko nustatyti 38 KET pažeidėjus. Bausmės neužsitraukė tik du vairuotojai, kurie, kaip aiškino specialistai, prie vairo sėdo išgėrę alkoholio, tačiau leistinos ribos neperžengė.

Visgi kai kurie vairuotojai, panašu, turės nemenkų rūpesčių. Štai vienas iš sustabdytų dėl greičio viršijimo vairuotojų sukėlė pareigūnams įtarimą, ir, apieškojus automobilį, buvo rasta narkotinių medžiagų. Visa medžiaga perduota tolesniam tyrimui, o vairuotojas – pristatytas į komisariatą.

Nepaleido iš rankų telefono

Dar vienas vairuotojas buvo itin įžūlus. Kaip DELFI pasakojo atsakingas pareigūnas, lengvojo automobilio vairuotojas buvo sustabdytas dėl to, kad vairavo neprisisegęs saugos diržo, be to, plepėjo telefonu.

Telefono vyras iš rankų nepaleido net ir tada, kai buvo sustabdytas patikrai. Paaiškėjo, kad tai – ne pirmas toks jo padarytas KET pažeidimas, tad neklusnus vairuotojas neteko teisės vairuoti vienam mėnesiui.

Baudė viršijusius grubiai

Pareigūnams įkliuvo nemažai vairuotojų, nevengiančių mieste nuspausti akceleratoriaus pedalo.

Protokolai surašyti 16 vairuotojų, kurie Vilniaus gatvėse leistiną greitį viršijo 30-40 km/val.

Dar 8 buvo tokie, kurie nusižengė dar grubiau – leistiną greitį peržengė 40-50 km./val. Tarp šių prasižengėlių pasitaikė ir vairuotojas, dar neturintis 2 metų vairavimo stažo. Jam teks automobilio vairą pamiršti pusmečiui.

Du vairuotojai pasiekė ribą, nuo kurios galima atimti teisę vairuoti – leistiną greitį peržengė 50 km/val. Pastarieji neteko teisės vairuoti 1 mėn.

Atsakingas pareigūnas atskleidė, kad tarp grubiai pažeidusių KET pasitaikė ir du motociklininkai. Jiems abiems atimta teisė vairuoti: vienam pusmečiui, kitam – 3 mėn.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)