Dar vienas DELFI skaitytojas Paulius neslepia pasipiktinimo, kad eismo priežiūros darbuotojai visiškai neturi jokio žmogiškumo – pavėlavus grįžti vos aštuonias minutes, už automobilio valytuvo jau užkištas baudos kvitas.

Palangos miesto rinkliavų centro direktorius Bronius Martinkus sako, kad Palangoje rinkliavos taikomos kitaip, nei daugelyje šalies miestų dėl sezoniškumo.

„Vietinė rinkliava už naudojimąsi Palangos miesto savivaldybės tarybos nustatytomis vietomis automobiliams statyti renkama ne visus metus, o tik aktyviojo kurortinio sezono laikotarpiu – nuo gegužės 15 d. iki rugsėjo 15 d. Atkreiptinas dėmesys, kad mokėti reikia už automobilių stovėjimą ne visame mieste, o tik arčiausiai jūros esančiose gatvėse.

Rinkliavos dydis yra nustatytas Palangos miesto savivaldybės tarybos sprendimu, jis priklauso nuo konkrečios automobilio stovėjimo vietos (arčiausiai jūros esančios miesto gatvės suskirstytos į tris zonas: raudonąją, geltonąją ir žaliąją) bei trukmės. Mieste yra daug gatvių, kur automobilius statyti galima nemokamai, taip pat nemokamai transporto priemones galima palikti ne vienoje automobilių stovėjimo aikštelėje. Palanga yra kurortas, tad poilsiautojai čia skatinami ne važinėti automobiliais, o vaikščioti pėsčiomis ar rinktis ekologiškas transporto priemones“, – atremia žmonių pasipiktinimą didelėmis kainomis B. Martinkus.

Didžiausia rinkliava nustatyta Žaliojoje zonoje. Joje pusvalandis kainuoja 0,90 centų, valanda – 1,70 euro. Žalioji zona: Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Kęstučio gatvės pietuose iki J. Basanavičiaus gatvės šiaurėje, nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės al. vakaruose.

Raudonojoje zonoje vieta automobiliui pusvalandžiui kainuoja 0,60 euro, valandai 1,2 euro. Taip pažymėta Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės pietuose iki Kęstučio gatvės šiaurėje, nuo J. Basanavičiaus gatvės pietuose iki Žvejų g. šiaurėje ir nuo Vytauto gatvės rytuose iki Meilės ir Naglio alėjų vakaruose bei automobilių statymo vietos Jūratės gatvės vakariniame gale, Jūratės ir Vytauto gatvių sankirtoje, Vasario 16-osios gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Piktuižio gatvės, Ronžės gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Plytų gatvės, L.Vaineikio gatvės atkarpoje nuo Vytauto gatvės iki Medžiotojų gatvės, Vytauto gatvės atkarpoje nuo S. Dariaus ir S. Girėno gatvės iki Aitvarų gatvės bei tarp Žvejų ir Šermukšnių gatvių.

Perpus pigiau kainuoja automobilio statymas Geltonojoje zonoje, kur už pusvalandį sumokėsite 0,30 euro, už valandą – 0,60 euro. Geltonoji zona: Palangos miesto centrinės dalies teritorija nuo Žemynos ir S. Dariaus ir S. Girėno gatvių pietuose iki Bangų ir Druskininkų gatvių šiaurėje ir nuo Klaipėdos plento rytuose iki Vytauto gatvės vakaruose, Kontininkų gatvės atkarpa nuo Paliepgirių kelio iki sklypo Kontininkų g. 9A bei Vanagupės gatvė.

Anot B. Martinkaus, vasaros metu visą parą apmokestintas automobilių stovėjimas biudžetą papildo nemenka suma. Aktyvus „Parkavimo kontrolės“ darbuotojų tikrinimas, ar visi vairuotojai spėjo laiku sumokėti rinkliavas, taip pat prisideda prie biudžeto.

Pavyzdžiui, 2016 metais už automobilių stovėjimą miesto gatvėse buvo surinkta 343 065 Eur. 2017 metais buvo surinkta 372 284 Eur. Šios lėšos, anot Palangos savivaldybės atstovo, panaudotos kurorto infrastruktūrai gerinti.

Nespėjusieji laiku sumokėti ar pratęsti mokesčio už automobilio stovėjimą, tuoj pat apdovanojami baudomis. Baudos dydis, anot B. Martinkus, nustatomas pagal LR Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 418 straipsnį, ir nuo zonos nepriklauso.

ANK numatytos administracinės baudos yra vienodos visoje Lietuvoje: vietinės rinkliavos už naudojimąsi savivaldybių tarybų nustatytomis vietomis automobiliams statyti nuostatuose nustatytos vietinės rinkliavos mokėjimo tvarkos pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo dvidešimt iki keturiasdešimt eurų. Nusižengimas, padarytas pakartotinai, užtraukia baudą nuo keturiasdešimt iki vieno šimto eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (206)