Pagrindinis tikslas – kad visi motociklų vairuotojai ne tik džiaugtųsi patikimomis laisvalaikio ar kasdieninėmis transporto priemonėmis, bet ir turėtų įgūdžius, leidžiančius jas kuo geriau išnaudoti. Motociklų galimybės labai didelės ir profesionalų pagalba, siekiant išnaudoti visus dviračio privalumus, yra nepamainoma. Tokios treniruotės taip pat ugdo vairuotojų įgūdžius Jie reikalingi siekiant saugiai važiuoti gatvėje“, – pranešime spaudai teigia BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Martynas Daujotas.

Organizuotuose „enduro“ mokymuose savo žinias ir praktinius įgūdžius gilino 20 motociklininkų, vairavusių populiariausius ir geriausiai Lietuvoje parduodamus GS modelius.

„BMW Motorrad“ surengė „enduro“ mokymus

Būtent šių modelių praktiškumas ir universalumas leidžia keliauti tiek bekele, tiek rinktis juos ilgesnėms kelionėms pačiais įvairiausiais maršrutais – kad ir kelionei aplink pasaulį.

„Enduro“ mokymų programa buvo suskaidyta į dvi dalis. Pirmoji buvo tarsi įžanga, instruktoriai pasakojo apie įvairius teorinius „enduro“ niuansus: tai vairuotojo ergonomika, mankšta prieš važiavimą bekelėje, kodėl ji apskritai reikalinga. Svarbi dalis – teisingas motociklo kėlimas nuokalnėje, įkalnėje, ant lygaus paviršiaus ar smėlio.

Instruktoriai taip pat suteikė informacijos apie motociklo nustatymus bekelėje – kokie jie turėtų būti važiuojant žvyru, akmenimis, smėliu, šlapia žole bei kitais paviršiais, kaip geriausiai išnaudoti dideles jo galimybes. Instruktoriai pasidalijo savo mintimis apie motociklų padangas – skiriasi jų tipai, pritaikomumas. Buvo surengta teorinė paskaita apie pradurtos padangos sutaisymą – tai itin aktualu „enduro“ mėgėjams, kurie dažnai keliauja toli nuo civilizacijos.

„BMW Motorrad“ surengė „enduro“ mokymus

Antroji mokymų dalis – praktinis važiavimas kartu su instruktoriais sudarytu maršrutu po Lietuvos miškus. Čia visi motociklininkai galėjo prisiminti pirmoje dienos pusėje gautas žinias, pritaikyti jas konkrečiose vairavimo situacijose.

„Kasmet sulaukiame didelio klientų susidomėjimo, todėl tokių renginių planuojame ateityje surengti daugiau. Tikimės, kad tai padės būti saugiems ilgose kelionėse ir kritinėse situacijose“, – sako M. Daujotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)