Japoniškų automobilių gerbėjams skirtą susitikimų seriją „JapMeet“ trečius metus iš eilės organizuoja JDM.lt komanda. Automobilių kultūrą Lietuvoje puoselėjantys JDM.lt nariai tikina, kad šiemet tyčia neskubėjo sezono atidarymo skelbti vos pasibaigus rimtesniems šalčiams.

„Ankstesniais metais skubėdavome pradėti sezoną balandį, šiemet nusprendėme pirmąjį susibūrimą organizuoti vėliau, tačiau tokį, kad į jį atvažiuoti galėtų ir tie, kurie japoniškais „ratais“ važinėja kasdien, ir tie, kurie savo puoselėjimus projektus iš garažų išsitraukia tik tada, kai keliuose nelieka nė trupinėlio žieminių druskų“, – aiškina Selmas Adomonis, JDM.lt komandos vadovas.

JDM.lt komanda pabrėžia, kad „JapMeet“ trečiasis sezonas prasidės ir pasibaigs Vilniuje. Tačiau jau birželį „JapMeet“ laukia Kaune, liepą išskirtiniausi japoniški automobiliai bus autokultūros festivalyje „Chill'n'Grill“, o rugpjūtį vairuojančių japoniškus automobilius ir besidominčių šios šalies automobilių kultūra laukia susitikimas Klaipėdoje.

Šeštadienį, gegužės 12 d., nuo 13 val., prie Trakų esančioje stovėjimo aikštelėje bus galima apžiūrėti ne vieną retą ir išskirtinį japonišką automobilį. Čia suvažiuos būrys „stance“ stilistiką pamėgusių, itin žemus, išpuoselėtus ir išblizgintus automobilius vairuojančių, entuziastų. Mėgstantys klasikines formas galės akis paganyti į tris japoniškų automobilių žinovo ir restauratoriaus Romo Tamulevičiaus atsivežtus „Datsun“ modelius. Jo valdomose dirbtuvėse Prienuose iš mirusių prikeliami reti automobiliai graibstomi ir itin vertinami visoje Europoje.

JDM.lt komanda pabrėžia, kad susitikimai nemokami, į juos atranka nevykdoma, tačiau ypatingai laukiami tie automobilininkai, kurie savo garažuose turi pasislėpę retus, nematytus ir išskirtinius japoniškus automobilius. Kaip sako renginio organizatoriai, norisi, kad šių susitikimų dalyviai „užsikrėstų“ noru tobulinti ir puoselėti turimus automobilius, o galbūt netgi ryžtųsi įsigyti retesnį ar įdomesnį modelį.

„Stengiamės, kad „JapMeet“ japoniškų automobilių entuziastams taptų galimybe kartą per mėnesį susiburti ir pasikalbėti apie jiems rūpimus dalykus bei gerai praleisti laiką. Prieš kelerius metus tokių susitikimų netrūko, tačiau ilgainiui jie sunyko – norisi atgaivinti tradicijas ir išjudinti entuziastus“, – sako S. Adomonis.

Trečiasis „JapMeet“ sezonas prasideda šeštadienį, gegužės 12 d., 13 val., greta Trakų, Galvės ežero pakrantėje, Karaimų gatvėje esančioje stovėjimo aikštelėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)