Žadama, kad kiek didesnis nei 10 centimetrų robotukas sugebės pavaduoti pašnekovą įsitraukdamas į draugišką pokalbį. „Kirobo Mini“ yra toks mažas, kad laisvai telpa rankoje, todėl jis gali tapti nepamainomu palydovu, prablaškančiu ilgas nuobodžių kelionių valandas. Kalbėdamasis su žmogumi robotukas pasuka galvą į pašnekovą ir įsitraukia į įprastą pokalbį. Įtaisyta kamera leidžia jam identifikuoti pašnekovo veido išraiškas, todėl jis gali prabilti atitinkama intonacija ir parinkti pokalbį atitinkančius gestus.

Robotukas „Kirobo Mini“ gali judinti galvą ir rankas. Kalbėdamas jis naudojasi prijungtais kanalais teikiama informacija. Pavyzdžiui, pagal turimus duomenis apie transporto priemonės buvimo vietą jis gali parinkti atitinkamų komentarų, tokių kaip „Buvo ilga kelionė, bet pagaliau atvykome“.

Gal ir keista, kad automobilius gaminanti „Toyota“ imasi tokio projekto kaip nediduko kalbančio roboto kūrimas. Robotuko funkcijos yra susijusios su bendravimu. Jo paskirtis – teikti emocinį palaikymą pagyvenusiems ir vienišiems piliečiams, kurių Japonijoje tikrai nemažai.

„Kirobo Mini“ gali veikti per „Bluetooth“, todėl įdiegus specialią programėlę jį galima prijungti prie išmaniojo telefono. Pirmiausia robotuku pradės prekiauti įgaliotieji „Toyota“ platintojai Tokijuje ir Aičio prefektūroje, Japonijos Čiūbu regione. 2017-aisiais metais norint įsigyti robotuką bus galima kreiptis į bet kurį Japonijoje veikiantį „Toyota“ pardavimo skyrių. „Kirobo Mini“ turėtų kainuoti maždaug 350 eurų. Ar jis bus pardavinėjimas kitose pasaulio šalyse, kol kas nepranešama.

„Toyota“ nėra vienintelė automobilių gamintoja, sukūrusi roboto modelį. Panašaus projekto autorė „Honda“ sukūrė robotą ASIMO, galintį paspirti kamuolį, naudotis daiktais, kalbėti ir bėgti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)