Sekmadienį stebint dideliai miniai žiūrovui, jo vairuojamas automobilis „Subaru Impreza WRX“ nuskriejo 19 metrų ir 50 centimetrų.

Prieniškiui Rimui Brundzai, lenktynininko Stasio Brundzos pusbroliui, priklausantis rekordas 16 metrų ir 80 cm pagerintas net 2,7 m. Beje, pastarasis šuolį atliko su „Zaz“ markės automobiliu.

Panevėžiečio šuolio nestebėjo Lietuvos rekordų registravimo agentūros „Factum“ vadovai, tačiau ir jis pats, ir visa jo komanda neabejoja, kad rekordas bus užregistruotas. Šuolis buvo filmuojamas, fotografuojamas, pasirūpinta viskuo, kad agentūrai būtų pateikti labai tikslūs duomenys.

Po sėkmingo šuolio šampanu apsilaistęs R. Šeinauskas visiems padėkojo už palaikymą ir pažadėjo ties šiuo rekordu nesustoti.

Lenktynininko šturmanė ir mylimoji 24 metų Rūta Krikščiūnaitė sakė neabejojusi, kad Renaldui pavyks. Automobilių sporto entuziastė daug prisidėjo prie sėkmingo draugo šuolio. Nuo metų pradžios ji rūpinosi visais paruošiamaisiais darbais.

R. Šeinauskas prieš startą „Sekundei“ išsitarė, kad draugė buvo sumaniusi ir tam tikrų triukų, tačiau jis nusprendė jos planą pilnai išpildyti kitą kartą.

Lenktynininkas sakė, kad šuoliui ruošėsi labai kruopščiai. Pradžioje mėgino BMW markės automobilį, paskui pasirinkto „Subaru“. Pasak R. Šeinausko, automobilis yra paruoštas profesionaliam raliui, jame sumontuotos reikalingos apsaugos.

Siekiant rekordo buvo keliami reikalavimai, kad tramplino aukštis nebūtų didesnis nei 70 cm. Tramplinas, nuo kurio pakilo panevėžiečio mašina, buvo 67 cm aukščio ir 8 m ilgio.

Ruošdamasis šuoliui lenktynininkas į pagalbą pasitelkė pasitelkė ir fizikus, kad padėtų apskaičiuoti tramplino trajektoriją.

R. Šeinauskui pakako vieno bandymo. Lenktynininkas su automobiliu „Subaru Impreza WRX“ išsiteko 300 metrų J. Urbšio gatvės atkarpoje. Jis įsibėgėjo, atliko šuolį ir kiek pavažiavęs sustojo.

Pribėgę matuotojai netrukus jau kėlė nykščius į viršų.

„Nesijaudinau, bet adrenalino buvo. Čia ne šiaip pasivažinėjimas|“, – prisipažino rekordininkas.

Šuolio automobiliu organizatoriai daug dėmesio skyrė žiūrovų saugumui. Visa teritorija buvo aptverta metalinėmis tvoromis, kad nė vienas žmogus nepatektų į pavojingą zoną, pavojingiausiose zonose bus pastatyti šieno rulonai.

Tvarką palaikyti padėjo savanoriai, tačiau jiems sunkiai sekėsi įtikinti smalsuolius nelįsti už tvoros.