„Laikai, kuomet galėjai surasti ne vieną rimtą naujo automobilio trūkumą, jau seniai praeityje – dabar visi pasirodantys modeliai yra galingesni, greitesni, saugesni, taupesni bei žalesni už pirmtakus. Pirkėjų pasirinkimą gali lemti vien simpatijos vienam ar kitam prekės ženklui arba susižavėjimas dailiomis kėbulo linijomis.

Vieni modelius renkasi vadovaudamiesi širdies balsu, kitų sprendimą lemia kur kas pragmatiškesnės priežastys. Tačiau net tarp lygių visuomet atsiranda lygesnių, todėl mes nepaprastai džiaugiamės jau ketvirtus metus iš eilės galėdami supažindinti skaitytojus su geriausiais iš geriausiųjų ratuočių, – sako žurnalo „TopGear Lietuva“ vyriausiasis redaktorius Karolis Judzentavičius. – Mums taip pat smagu, kad su „TopGear“ nuomone sutinka ir naujų automobilių pirkėjai – pernai geriausiojo laurus pelnęs „Volvo XC90“ atrado kelią ir į Lietuvos vairuotojų garažus. Šis SUV šiais metais tapo populiariausiu „premium“ SUV modeliu mūsų šalies rinkoje.“

Žinoma, nebūtų sąžininga, jei visi konkurse dalyvaujantys automobiliai – nuo ūkiškų pikapų ir šeimyninių minivenų iki prabangių limuzinų bei sportinių modelių – varžytųsi tik dėl vieno geriausio metų automobilio titulo, tad „TopGear“ parengė daugiau nei dešimt nominacijų, kuriose kovos įvairioms sritims atstovaujantys modeliai.

Tarp jų bus ir geriausio sportinio, prabangiausio, šauniausiai gyvenimo kelionei tinkamo bei metų siurprizo prizus gausiantys keturračiai mūsų draugai. Visose nominacijose „TopGear Lietuva“ redakcija jau išrinko geriausiųjų trejetukus ir tik jie lauks komisijos narių įvertinimų.

„TopGear“ apdovanojimų“ nominacijų nugalėtojus rinks tikri profesionalai – iš įvairiausių verslo, visuomeninės veiklos, sporto, mokslo bei meno sričių atstovų sudaryta komisija, suskirstyta pagal grupes atsižvelgiant į tai, kokie automobiliai bus vertinami. Juk kas geriau nusimano apie svarbiausius šeimyninio automobilio kriterijus, jei ne pačios šeimos ir jų atžalos?

Dėl to ir dailiausio automobilio dizainą vertins stilistai, fotografai ir dizaineriai, kas vertas sportiškiausio vardo, spręs sportininkai bei lenktynininkai, o gyvenimo kelionei skirtą modelį įvardins pusę pasaulio išmaišę keliautojai. Jų fantazijos pasirenkant bandymų vietą neribos niekas.

Visi komisijos nariai savo įspūdžius apie kiekvieną pretendentą perteiks originaliais tekstais, nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, kuria „TopGear“ apdovanojimų“ rengėjai pasidalys su visa Lietuvos žiniasklaida.

Vertinimo kriterijai – taip pat netradiciniai. Automobiliams vertinimo balai bus suteikiami remiantis „TopGear“ žurnale nuo seno taikoma gėrio ir blogio skale: 1 balas reikš, kad „Automobilis nepasiekė kelionės tikslo, pakeliui užsidegė“, o aukščiausias 10 balų įvertinimas – „Tobulybė. Nereikia nieko aiškinti. Paaukokite savo inkstą, parduokite vaikus“.

Geriausio metų automobilio titulą po kelis mėnesius trukusių testų šių metų pabaigoje paskelbs žurnalo „TopGear Lietuva“ redakcijos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)