Ženevos parodoje šiemet pristatytas „Concept One“ sportinis elektromobilis pasižymi ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir ją atitinkančiais parametrais: 1088 arklio galios ir net 1600 Nm maksimalus sukimo momentas.

Šie skaičiai pasiekti pasitelkus sumanius inžinerinius sprendimus, kurie elektromobilių pasaulį gali pakelti į kitą lygį (žinoma, nepigų lygį). „Rimac Concept One“ automobilyje sumontuoti keturi elektriniai varikliai, varantys po vieną ratą ir kiekvienas turintys savo transmisiją. 100 km/val. greitį šis modelis, anot kūrėjų, pasiekia per 2,69 sek., o maksimalus greitis siekia 354 km/val.
"Rimac Concept One"

„Šis automobilis neturi specialaus maksimalios akceleracijos nustatymo. Vairuotojui tereikia pasirinkti lenktynių režimą ir įjungti pirmą pavarą. Tada spausti akceleratorių iki dugno, o traukos kontrolės ir traukos paskirstymo sistemos padarys viską, ką gali, kad kiekvienas laisvas elektronas virstų grynu pagreičiu“, – taip rašoma automobilio gamintojų pristatyme.

„Rimac Concept One“ galimybėmis galite įsitikinti vaizdo medžiagoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)