Pranešime žiniasklaidai teigiama, jog jis užsibrėžė tikslą pagerinti didžiausios gokartu nuvažiuotos distancijos per parą Gineso pasaulio rekordą. V. Leščiauskas startuos vėlai vakare, 21 valandą, ir be poilsio važiuos visą naktį bei visą dieną iki pat 11 dienos 21 valandos.

Jo tikslas – per 24 valandas įveikti didesnę nei 1361 km distanciją, prilygstančią atstumui nuo Vilniaus iki Budapešto. Šią kartelę 2011 metų rudenį iškėlė Trey'us Shannonas „New Castle Motorsports Park“ trasoje JAV.

Specialiai Gineso rekordo siekimui bus atidaryta trumpesnė ir greitesnė „Speedway“ trasos konfigūracija, leisianti pasiekti didesnį vidutinį greitį. Kaip ir reikalaujama Gineso rekordų organizacijos, trasa turi galiojančią Lietuvos kartingo federacijos licenciją, todėl pripažįstama saugia tokiam renginiui.

Rekordo siekti užsibrėžęs V.Leščiauskas jau daug metų važinėja gokartais, o nuo 2005 metų organizuoja kartingo turnyrą “Kart-Live”. Ši aistra kartingo sportui įkvėpė vyrą ir dideliam iššūkiui – plyname lauke pastatyti naują kartingo trasą. “Speedway” kartodromas buvo atidarytas 2015-aisiais.

Pastaruoju metu Vytautas gokartu važinėja nedaug ir beveik nesportuoja, todėl neslėpė, kad apsukti apie 2000 “Speedway” trasos ratų bus nemenkas iššūkis. “Nuolat ant rankų nešioju dukrą, labai geras pratimas”, - juokavo jis.

Vytautas Leščiauskas

Lenktynininkas vylėsi, kad rekordo siekimas nepareikalaus daug fizinės jėgos ar ištvermės. “Apkrova priklauso tik nuo tempo. Važiuojant įsitempus ir 30 minučių yra daug. Bet manęs niekas neveja, išskyrus atstumą, kurį reikia įveikti. Kas 10-20 minučių man bus rodoma ar atsilieku nuo jos, ar turiu rezervo”, - apie taktiką pasakojo jis.

Pasak lenktynininko, sunkiausia bus tiek daug laiko išlaikyti koncentraciją, neišlėkti iš trasos ir ramiai apgalvoti žingsnius, kaip išnaudoti kiekvieną sustojimo sekundę.

Per 24 valandas V.Leščiauskui teks sustoti maždaug 23 kartus – po kartą per valandą. Planuojama, kad sustojimai truks vos porą minučių, per kurias sportininkas įsipils degalų, pasipildys gėrimų talpą ir jei reikia pasinaudos tualetu.

Rekordo siekimui bus naudojama tokia pati technika, kuria naudojasi „Speedway“ lankytojai – sportinis gokartas su 13 AG išvystančiu „Honda“ varikliu. Per 24 valandas šis variklis turėtų sudeginti net 200 litrų degalų. Tokie patys gokartai naudojami ir “Kart-Live”, „Ramirent 2016“ bei kituose „Speedway“ vykstančiuose mėgėjų turnyruose.

Technikai tai bus ne mažesnis išbandymas nei pačiam sportininkui, tačiau visą parą siekiant rekordo budės profesionali kartodromo mechanikų komanda.

Visi automobilių sporto mėgėjai kviečiami liepos 11 dieną atvykti į „Speedway“ kartodromą ir palaikyti didžiausio nuvažiuoto atstumo per 24 valandas rekordo sieksiantį lietuvį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)