Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, senovinės technikos ralis, kurį jau kelinti metai be pertraukų rengia VšĮ „Saugus ratas“, šįsyk sutampa su didžiausiu Lazdijų rajone vykstančiu renginiu – tradicine tarptautine švente „Pasienio fiesta 2016“, sutraukiančia tūkstančius žiūrovų bei atlikėjų iš Lenkijos, Baltarusijos bei visos Lietuvos.

Šiemet pirmą kartą dzūkų šventės sudėtine dalimi tapsiančio senovinės technikos ralio organizatoriai jau dabar sulaukė per 30 paraiškų. Kol kas seniausias automobilis – 1931 metais pagamintas „Pontiac“, kurį vairuos svečiai iš kaimyninės Lenkijos Valdas ir Edvinas Krakauskai, o seniausią, 1952 m laidos motociklą M72 į Lazdijus atvairuos Arvydas ir Martynas Miliai.

Šiaulių techninių apžiūrų centro direktorius Vaidotas Vaišvila pasienio keliais vairuos daugelio mūsų svajone laikytą VAZ 2106, pagamintą lygiai prieš tris dešimtmečius, tačiau sunku patikėti, – nuriedėjusį vos 7 tūkstančius kilometrų.

Užbėgdami įvykiams už akių, išduosime paslaptį, jog istorinių automobilių kolonoje šiauliečio antikvaras – dar ne mažiausios ridos...

„Galiu drąsiai tvirtinti, jog Lazdijuose tikrai bus į ką paganyti akis, – sako ralio organizatorius Valdas Juozas Vilūnas. – Mūsų renginiai nuo kitų panašių skiriasi tuo, kad jų dalyviai savo šedevrus atvairuoja ne apžiūrai, o važiuoja ir net varžosi tarpusavyje. Tad geriausia proga žiūrovams įdėmiau pažvelgti į istorinę techniką, bus Lazdijų miesto centre ir miesto parke, kur jie galės ne tik apžiūrėti unikalią, nagingų meistrų antram gyvenimui prikeltą techniką, bet ir atminimui su jos šeimininkais pasidaryti nuotrauką“.

„Istorinių automobilių ir motociklų ralio „Pasienio fiesta 2016“ dalyviai į Nepriklausomybės aikštę rinksis birželio 4-osios rytą, kur jau 8.30 val. prasidės dalyvių registracija, o po jos ir trumpo instruktažo pirmasis ekipažas startuos 10 val.

Įveikę 115 km ralio maršrutą vaizdingais pasienio keliais su slalomo ir kitomis specifinėmis rungtimis, kurių organizatoriai prieš varžybas skelbti negali, ralio dalyviai Lazdijuose vėl pasirodys 15.05 val., kur Sodų gatvėje rengsis dar vienoms, 15.40 val. prasidėsiančioms slalomo varžyboms Lazdijų mero Artūro Margelio taurei laimėti.

Po varžybų lazdijiškiai ir į šventę sugužėję svečiai miesto parke galės iš arti gėrėtis ten išrikiuota ralio dalyvių istorine technika. Ten pat bus surengta ir stilizuota foto sesija su nugalėtojais bei prizininkais ir, žinoma, akį kerinčiais, neretai gerokai vyresniais nei jų vairuotojai, tačiau tviskančiais, tarsi vakar nuriedėjusiais nuo konvejerio, automobiliais.

Po ralio ekipažai, pademonstravę aukštą vairavimo kultūrą bei pagarbą kitiems eismo dalyviams, bus apdovanoti specialiais prizais už džentelmeniškumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją