„Prieš pustrečių metų Vilniuje duris atvėrusi oficiali „Porsche“ atstovybė atvedė šią prestižinę, ilgą istoriją turinčią sportinių automobilių markę į Lietuvą. Pristatydami „Porsche Driving Academy“ žengiame naują žingsnį. Juo siekiame ne tik sudaryti galimybę vairuotojams patobulinti savo automobilio valdymo įgūdžius, bet ir prisidėti prie socialinės misijos didinant saugumą Lietuvos keliuose“, – sakė įgalioto „Porsche“ atstovo Lietuvoje bendrovės „Prime Auto“ direktorė Rasa Klimavičiūtė.

„Profesionalus automobilio valdymas yra svarbus veiksnys, galintis sumažinti patekimo į avarines situacijas tikimybę ir padėti laiku išvengti neadekvačių kitų eismo dalyvių veiksmų. Nors daugelis aktyviai važinėjančių vairuotojų gali pasigirti gana gerais vairavimo įgūdžiais, kritinėse situacijose jų dažniausia nepakanka, nes tam, kad tokiais atvejais priimtum teisingą sprendimą, automobilį turi valdyti taip pat intuityviai, kaip savo rankas ir kojas“, – sakė R. Kupčikas.

Aktyvaus vairavimo mokykla „Porsche Driving Academy“ visiems, kurie norės patobulinti savo automobilio valdymo įgūdžius (ne tik „Porsche vairuotojams), siūlys vienos dienos trukmės individualizuotus mokymus saugioje aplinkoje. Būsimieji studentai treniruosis su „Porsche Cayman GTS“ automobiliu, jie galės pasirinkti iš trijų aktyvaus vairavimo modulių: bronzinio, sidabrinio ir auksinio.

Pasirinkus bet kurį iš trijų siūlomų modulių pirmiausia bus supažindinama su aktyvaus vairavimo pagrindais ir pateikiama teorinė informacija apie tai, kaip fizikos dėsniai veikia automobilio judėjimą kelyje, kas lemia automobilio slydimą, kaip reikia pasirinkti optimalią posūkio įveikimo trajektoriją, efektyviai naudoti stabdžius ar tinkamai perjungti pavaras.

Praktinė kiekvieno modulio dalis bus skirtinga ir vyks skirtingose vietovėse. Pasirinkusieji bronzinį modulį savo įgūdžius galės lavinti Šiaulių autodromo trasoje, kurioje jie išbandys važiavimą įvairiomis sąlygomis kelyje ir mokysis automobilio valdymo ekstremaliose situacijose pagrindų.

Instruktoriai trasoje ketina sukurti dažniausiai kelyje pasitaikančias kritines kliūtis, kurias reikės mokytis sėkmingai įveikti.

Sidabrinis modulis bus rengiamas Nemuno žiedo trasoje Kačerginėje, Kauno rajone. Jis bus skirtas pažengusiems vairuotojams, turintiems gerus automobilio valdymo įgūdžius ir įveikusiems bronzinį modulį.

Maždaug 4 val. trukmės intensyvaus vairavimo praktika vyks didesniu greičiu, o vairuotojo veiksmus vertins ne tik šalia sėdintis instruktorius, jie vėliau bus analizuojami pasitelkus telemetrijos įrangos duomenis. Tai suteiks galimybę įvertinti net ir sunkiausius automobilio valdymo niuansus, palyginti skirtingus važiavimus ir identifikuoti labiausia tobulintinas sritis.

Auksinio modulio užsiėmimai vyks europietiško lygio profesionalioje lenktynių trasoje „Auto24Ring“, esančioje šalia Pernu miesto, Estijoje. Čia vairuotojai bus mokomi remiantis ta pačia metodika, pagal kurią ruošiami profesionalūs lenktynininkai, įskaitant ir minėtą telemetrijos duomenų analizę.

Praktiniai užsiėmimai vyks dideliu greičiu, o vairuotojas galės mokytis važiuoti idealia trasos trajektorija, stabdant maksimaliai efektyviai. Vairuotojai taip pat bus mokomi suvaldyti slystantį automobilį. Auksinis modulis leis išbandyti maksimalias automobilio ir vairuotojo galimybes ir suteiks patirties, padėsiančios suvaldyti transporto priemonę bet kokioje kritinėje situacijoje.

Organizatorių teigimu, modulių kainos prasideda nuo 500 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)