A. Juknevičius sako, jog automobilis yra toks, koks pasiekė finišą, su visais Dakare gautais randais. Mechanikai tik nuplovė automobilio kėbulą, o automobilio atstatymo darbus pradės išsyk po parodos.

2012 metais pagamintas automobilis jau yra matęs nemažai lenktynių. Tačiau jis nuolat prižiūrimas, agregatai atnaujinami, tad Antanas maratone neturėjo labai didelių techninių problemų.

Išsyk po parodos komandos mechanikai restauruos pavarų dėžę, kitus agregatus, tačiau variklio nelies. „Overdrive“ variklių resursas – 20-25 tūkst. greičio ruožų kilometrų. O iki šiol nuvažiuota apie 15 tūkst. kilometrų. Tad pasak lenktynininko, variklis turėtų atlaikyti ir 2017 metų maratoną.

Tačiau „Sadev“ pavarų dėžės resursas jau baigėsi ir jos detales laikas pakeisti naujomis. Komanda jas gaus iš gamintojo ir patys šį agregatą restauruos.

„Hilux“ silpnoji vieta – vairo stiprintuvas ir kolonėlė. Komanda kartu su „Overdrive“ inžinieriais bando patobulinti šias detales, kad smėlynuose neliktų be vairo stiprintuvo.

„Teoriškai galima ir patiems bandyti tobulintį šį automobilį, ieškoti naujų sprendimų, juk mūsų mechanikai labai šaunūs, – atvirauja A. Juknevčius. – Tačiau brangiausia yra ne sukurti, o išbandyti naują techninį sprendimą. Tam reikia važiuoti arba į treniruočių stovyklą Afrikoje arba į lenktynes. O tai reiškia labai dideles išlaidas. Tad mes pasikliaujame „Overdrive“ inžinierių sprendimais.“

Paklaustas ar neketina įsigyti naujo modelio „Toyota Hilux Overdrive“, kuris šiemet debiutavo Dakare, Antanas atsakė, kad jam – tai yra tokia pati svajonė, kaip įsigyti kosminį laivą.

„Naujas toks automobilis kainuoja per 600 tūkst. eurų. Kol kas man visiškai pakanka šio 2012 metais pagaminto automobilio. Jis labai greitas. Jis greitesnis už mane. Aš dar turiu kur tobulėti“, – sako Antanas.

Antanas kviečia savo sirgalius atvykti į „Litexpo“ gegužės 18 dieną ir apžiūrėti jo automobilį, paplepėti apie Dakarą, apie automobilių mechaniką. Juo labiau, kad vienu metu čia vyks net trys parodos: „Mechanika“, „Transbaltica“ ir „Balttechnika“.

Organizatorių skelbimu, parodoje „Mechanika“ bus demonstruojamos automobilių detalės, įranga, modernūs serviso įrengimai ir prietaisai. Parodoje „Transbaltica“ lankytojai galės apžiūrėti naujausius vilkikų modelius, susipažinti su logistikos, intelektinių transporto priemonių pažangiausiais sprendimais.

Transportui skirtas parodas papildys gamybos, inovacijų, inžinerinių sprendimų ir gynybos paroda „Balttechnika“. Visos trys parodos Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyks gegužės 18-20 d. Jose savo naujienas demonstruos per 220 įmonių iš 12 šalių: Lietuvos, Austrijos, Baltarusijos, Estijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją