„Jau atlikti visi organizaciniai darbai, todėl galime patikinti, jog antrasis elektromobilių maratonas bus dar sklandesnis ir paliks dar daugiau įsimintinų akimirkų ne tik jo dalyviams, - sako vienas pagrindinių renginio organizatorių, VšĮ „Autoeventus“ direktorius Darius Grinbergas. – Manau, jog tiek starto vietoje Vilniuje, tiek maratono finiše gegužės 6-ąją Palangoje bus į ką paganyti akis ir žiūrovams. Mat šįmet prie „Nissan Leaf“ vairo ar šturmano kėdėje sėdės visas būrys pramogų pasaulio žvaigždžių, žinomų žurnalistų, kurie mielai bendraus ir galbūt papildys ne vieno kolekcionuojamų autografų albumą“.

Kaip pažymima pranešime žiniasklaidai, šiemet renginio organizatoriai siūlo unikalią galimybę visus lenktynių ekipažus sekti per „Ecofleet“ sistemą, iš kurios vaizdą realiu laiku matys ne tik organizatoriai ar teisėjai, bet ir lenktynių fanai.

Pasirengimą elektromobilių maratonui baigia ir jo dalyviai. Treniruočių ciklui, kurio viena svarbiausių funkcijų geriau perprasti visas elektromobilio valdymo subtilybes, vadovauja tikras šios transporto rūšies entuziastas ir žinovas, „Nissan Nordic Europe” komunikacijos vadovas Baltijos šalims Mindaugas Plukys.

„Turiu dešimties metų vairuotojo stažą, kasdien važinėju su dyzelinį variklį turinčiu „Toyota Avensis“ automobiliu, esu vairavęs ir elektromobilį, tačiau tik po M. Plukio pamokų visa širdimi pamilau elektromobilį, - renginio spaudos centro funkcijas atliekančiai Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ prisipažino grupės „Freaks on the floor“ narys Justinas Jarutis. – Dabar jau nebenoriu jokio kito automobilio, išskyrus elektromobilį. Ir tik laiko klausimas, kada jis atsiras mano garaže“.

Dar vieno šių lenktynių dalyvio, atlikėjo, dainų ir muzikos autoriaus, prodiuserio, populiarios grupės „Inculto“ lyderio Jurgio Didžiulio vairuotojo stažas – perpus didesnis. Vairuotojo pažymėjimą ir pirmąsias pamokas prie vairo Jurgis įgijo daugiamilijoninėje Bogotoje (Kolumbija), tačiau įsikūręs mažesniame ir kompaktiškesniame Vilniuje labiau pamilo dviratį.

„Turime šeimos automobilį „Subaru Forester“, tačiau jo vairą dažniau sukioja žmona Erica, o aš minu dviratį... – juokiasi J. Didžiulis. – Ne, nesupraskite, kad dviračiu vejuosi „Foresterį“... Kai reikia kur toliau nukakti, važiuojame visi drauge, tačiau po pasirengimo treniruočių šioms lenktynėms galutinai įsitikinau, jog elektromobilis – ateities transportas. Ir labai netolimos“.

Kuo garsų muzikantą taip pakerėjo ateities transporto priemonė?

J. Didžiulio nuomone, ypač po M. Plukio pamokų, - galutinai išsikristalizavusi mintis, jog rinkdamasis elektromobilį elgiesi kaip sąmoningas pilietis, neabejingas nei mus supančiai aplinkai dabar, nei jos išsaugojimu ateities kartoms. Kita vertus negalima pamiršti ir elektromobilio privalumų – tolygaus pagreitėjimo, absoliučios tylos, kažkokio nenusakomo jausmo, skatinančio vairuoti ekonomiškai, nespaudžiant akceleratoriaus pedalo iki dugno, o tai reiškia – saugiai.

J. Didžiulis įsitikinęs, jog elektromobiliai labai greitai užplūstų Vilnių, o drauge ir kitus miestus, jei atsirastų daugiau įkrovimo stotelių, o valstybė ateities transportui taikytų subsidijas ir kitas labiau juntamas lengvatas.

Į Palanga kyla ir visas savo emocionalumu garsėjančios lietuvių elektroninės ir šokių muzikos grupės „Golden Parazyth“, koncertavusios tarptautiniuose elektroninės muzikos festivaliuose „Tundra“, „Be2gether“, „Spartakiada“ ir kituose, apšildžiusios pasaulinio garso muzikantus, desantas. Kol kas ne į didžiausio vasaros kurorto koncertines sales, o į elektromobilių maratoną.

„Ir man, ir grupės veidui bei sielai Giedriui Širkai, ir Aurimui Vilkišiui tai bus pirmosios ne tik elektromobilių, bet ir apskritai lenktynės, todėl jų laukiame su didžiausiu nekantrumu ir tam tikru nerimu, lyg prieš atsakingiausią pasirodymą ant scenos“, - prisipažino „Golden Parazyth“ grupės narys Martynas Butkevičius. – Juolab, kad po pirmųjų treniruočių į lenktynių trasą šaukia įgyta ambicinga patirtis, todėl bus tikrai įdomu ne tik mums patiems, bet ir visiems neabejingiems netolimos ateities transportui“.

Pirmasis lenktynių ekipažas gegužės 6-ąją savąjį „Nissan Leaf“ nuo starto linijos Europos aikštėje šalia Vilniaus miesto savivaldybės išvairuos 9.30 val. O pasveikinti nugalėtojus, apžiūrėti elektromobilius ir pabendrauti su lenktynių dalyviais organizatoriai kviečia gegužės 6 d. 18.30 val. Palangoje, J.Basanavičiaus g., šalia Jūros tilto.

Starto tvarka paaiškės burtų traukimo ceremonijoje prieš lenktynių pradžią.

Šias elektromobilių lenktynes, kaip ir debiutines pernai, skatindami naujos, ekologiškos, aplinkos neteršiančios transporto priemonės tolesnę plėtrą, rengia „Energijos tiekimas“, „Nissan“ bei „Autoeventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)