Keli prie abejingų nepalikusio „Sherp“ kūrimo prisidėję entuziastai pamanė, kad galima sukurti dar vieną panašią transporto priemonę – panašią, tačiau kitokią. Rezultatas? Monstras, vardu „Burlak“. Nors iš išorės jis ir neatrodo toks mielas kaip „Sherp“, panašu, kad važinėtis juo gali būti ne mažiau smagu.

Tiesą sakant, visos Rusijoje pagamintos transporto priemonės yra nepakartojamos ir įspūdingos: visos be išimties gali pasigirti rimtais trūkumais, kurie, tiesą sakant, ir lemia jų išskirtinumą.

Kartais atrodo, kad šias transporto priemones iš visko, kas pasitaikė po ranka, surinko grupelė atsitiktinai vienoje vietoje atsidūrusių vyrukų, tarsi neturėjusių jokio konkretaus veiksmų plano – jie turėjo šiokią tokią bendrą viziją, tačiau neturėjo žalio supratimo, kaip ją įgyvendinti.

Tokie dalykai ten, kur už idėją ir gamybą svarbesni biudžeto klausimai, nebevyksta. Kitaip tariant, Vakaruose viskas visiškai kitaip.

„Burlak“ kūrėjų planai gana ambicingi. Na taip, tai tik metalo gabalas, keistos išvaizdos transporto priemonė, tačiau jos kūrėjai norėtų ja pasiekti patį Šiaurės ašigalį. Ir tai dar ne viskas: jie norėtų, kad tai būtų pirmoji tokia pasaulyje savarankiška transarktinė ekspedicija automobiliu.

Atsižvelgiant į faktą, kad pastaruoju metu sąvoka „savarankiškas automobilis“ kartojama praktiškai ant kiekvieno kampo, greičiausiai šiek tiek sunerimote. Nerimauti neverta – šiuo atveju apie „Burlak“ be vairuotojo, laimei, nekalbama.

Palikti šią transporto priemonę be vairuotojo būtų tikras absurdas vien jau dėl to, kad ji tam tikra prasme primena namus. Joje netgi įrengtas dušas ir maža virtuvėlė. Be to, „Burlak“ sukonstruotas taip, kad nekiltų didesnių problemų bandant patekti prie jo variklio ir kitų sistemų.

Juk niekas nenorėtų gaišti laiko darbuodamasis su visrakčiu, kai spaudžia nesuvokiamo baisumo speigas, ar ne?

Aleksejus Makarovas, žmogus, sumąstęs Automobilinę transarktinę ekspediciją, norėtų Šiaurės ašigalį pasiekti dviem „Burlak“ automobiliais – jais ir grįžti. Šiuo atveju žodis „savarankiškas“ reiškia ne ką kitą, o bandymą apsieiti be iš lėktuvų numetamų atsargų siuntinių. Belieka išradėjams palinkėti sėkmės ir laukti pranešimų iš ašigalio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (786)