Oisinas Tymonas ėmėsi teisinių veiksmų prieš J. Clarksoną ir BBC, kai laidos vedėjas praėjusių metų kovą jam smogė ir sukruvino lūpą.

Teigiama, kad J. Clarksonas įsiuto, kai sužinojo, kad po visą dieną trukusio filmavimo negalės užsisakyti kepsnio. Per šį konfliktą viename Šiaurės Jorkšyro viešbutyje O. Tymoną jis išvadino „tingiu airių šikniumi“.

Savo atsiprašyme, kuris buvo išplatintas per O. Tymono advokatų kontorą „Slater and Gordon Lawyers“, J. Clarksonas teigė: „Norėčiau dar kartą atsiprašyti Oisino Tymono dėl šio incidento ir apgailėtinų jo padarinių“.

„Noriu pakartoti, kad tame, kas įvyko, nebuvo jokios jo kaltės. Taip pat noriu aiškiai pasakyti, kad smurtas, kurį jis patyrė, buvo neteisėtas ir aš taip pat labai apgailestauju, kad jam teko tai išgyventi.

Džiaugiuosi, kad dabar šis reikalas bus išspręstas. O. Tymonas visuomet buvo kūrybiškai jaudinanti „Top Gear“ dalis ir linkiu jam kuo didžiausios sėkmės su ateities projektais“.

Jokių detalių apie šį susitarimą neskelbiama, bet manoma, kad O. Tymonui galėjo būti sumokėta daugiau kaip 100 tūkst. svarų sterlingų (apie 127 tūkst. eurų). Prie kompensacijos prisidėjo tiek J. Clarksonas, tiek BBC.

Susitarimas reiškia, kad nebebus jokio oficialaus teismo, kuris būtų sudaręs dar daugiau nemalonumų populiariam televizijos laidų vedėjui.

Po minimo incidento BBC atleido 55 metų J. Clarksoną iš „Top Gear“ vedėjo pareigų. Po tokio sprendimo šį šou paliko ir jo kolegos Jamesas May bei Richardas Hammondas. Visa trijulė naują laidą kurs amerikiečių „Amazon“ kanale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)