Visi čia nufilmuoti mėginimai pervažiuoti gilias upes atrodo beviltiški ir pasmerkti iš anksto. Tačiau visais atvejais savo kelionės tikslą – kitą krantą – „džipai-ichtiandrai“ kažkaip pasiekia.

Dar sunkiau patikėti tuo, kad, atrodytų, visureigio pavertimui amfibija pakanka faktiškai tik „kvėpavimo vamzdelio“ varikliui. Vis dėlto daugelis čia nufilmuotų visureigių yra ypač ekstremaliam važiavimui ruošti bekelės monstrai, kuriems privalu atlaikyti visus įmanomus ir neįmanomus reljefo ir orų išbandymus.

Aukščiau iškelta važiuoklė, didesnės padangos, modifikuotos išmetamųjų dujų ir duslintuvų sistemos, specialūs ortakiai varikliui ir t.t. – visa tai visureigį gali padaryti beveik nesustabdomu. Net jei pradeda semti iki dantų.

Praėjusią savaitę už nešvankų pavadinimą ispanų kalboje išjuoktas „Mitsubishi Pajero“ tikrai nėra automobilis, vertas patyčių. Įvertinkite patys:


Dar įspūdingiau upės brastoje atrodo „Toyota Land Cruiser“. Tiesa, brasta čia jei kada nors ir buvo, tai iki upės potvynio. Nes visureigis ne važiuoja dugnu, o plaukia:

Kaipgi be rusų! Plaukioti visureigiais moka ir jie:

Tačiau yra ir dar beprotiškesnių variantų. Žiūrint pirmuosius šios nekokybiškos vaizdo medžiagos kadrus iš pradžių sunku suprasti, kaip tie žmogeliai išsilaiko ant kažkokio skardos lakšto. Paskui aiškėja, kad tai – visiškai panirusio, bet važiuojančio visureigio „Toyota Land Cruiser“ stogas:

O štai, „Isuzu Trooper“ pasiplaukiojimas:

O pabaigai – vaizdeliai iš gelmėn neriančio visureigio salono. Sprendžiant iš sėdinčiųjų salone balsų – situacija ne iš linksmųjų. Bet odisėją šiaip ne taip pavyksta užbaigti: