Naujoji technologija suteiks automobiliams galimybę matyti, panašiai kaip žmonėms. Juk negimėme su žiniomis apie asfaltuotą kelią, tiesa? Ne, apie tai sužinojome vėliau.

Naujajai moderniai sistemai nereikės GPS ryšio, ji puikiai funkcionuos tiek saulėtą dieną, tiek žvaigždėtą naktį. Jos kūrėjai daug nepasakoja, bet, kaip ir žmogus vairuotojas sulėtina greitį lyjant lietui, taip ir naujoji sistema automatiškai taip darys, jei apskritai nesustos.

Sistema „SegNet“ „matys“ 12 kategorijų: kelius, statinius, stulpus, kelio ženklus, pėsčiuosius, dviratininkus... Ji veiks realiu laiku, akimirksniu įvertins naują vaizdą mažiausiai 90 proc. tikslumu. Tai reiškia, kad 90 proc. vaizdo pikselių bus teisingai priskirti kuriai nors iš 12-os kategorijų.

Kembridžo universiteto paskutinio kurso studentų komanda kurią „matančiąją“ sistemą. Kol kas tyrimai vyksta miesto ir greitkelių aplinkoje, vėliau persikels į kaimo vietoves.

„SegNet“ kūrėjai – profesorius Roberto Cipolla ir doktorantas Alexas Kendallas mano, kad dar reikės laiko, kol sistema bus galutinai pritaikyta autonominiams automobiliams ir bus imta naudoti. Na, bet ji jau gali būti įdiegta kaip įspėjamoji sistema.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)