„Mūsų žurnalas kasmet atlieka bandomuosius automobilių važiavimus. Stengiamės, kad jie būtų išskirtiniai, netradiciniai, ne šiaip sau pasivažinėjimas aplink miestą. Automobilių testai turi būti įdomūs mums patiems, pažintiniai, o kartu skirti išbandyti save ir automobilį sunkiomis sąlygomis.

Egzaminą turi išlaikyti visi – tiek vairuotojai, tiek ir automobilis“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas Vitoldas Milius, žurnalo „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius ir vienas šio žygio idėjos autorių.

Važiuos dviem maršrutais

Bandomasis važiavimas, kurio metu bus aplankytos šešios šalys – Prancūzija, Ispanija, Marokas, Vakarų Sachara, Mauritanija, Senegalas – turės du etapus. Pirmąjį, daugiau negu 5 tūkst. km ilgio etapą įveiks V. Milius. Jis automobiliu iš Paryžiaus (Prancūzija) nuvažiuos iki Dakaro (Senegalas).

„Pirmasis maršrutas Paryžius–Dakaras bus skirtas automobilio ištvermei išbandyti ir važiavimo trukmės rekordui pasiekti, tad važiuosiu maksimaliai greičiausiais ir lengviausiais keliais. O štai antrasis – pažintinis – maršrutas, kuriuo važiuos kolegos, bus labai sunkus ir iš vairuotojų pareikalaus tikrai daug žinių, patirties ir gebėjimų“, – pasakoja V. Milius.

Antrąjį žygio etapą įveiks du vairuotojai – žinomas bekelės specialistas Audrius Sutkus bei keliautojas ir operatorius Aidas Bubinas. Jiems keliama visai kita užduotis: abu žygeiviai ieškos legendinio Dakaro ralio pėdsakų, filmuos, fotografuos ir atveš į Lietuvą daug įdomios medžiagos, kuri vėliau nuguls specialiame „Auto Bild Lietuva“ žurnalo priede.

„Honda CR-V“ turės įrodyti, ką sugeba

Visais ratais varomas miesto visureigis „Honda CR-V“ su 1.6 l/160 AG turbodyzeliniu varikliu ir devynių laipsnių automatine greičių dėže šiam žygiui pasirinktas neatsitiktinai. Panašų automobilį V. Milius jau yra išbandęs ankstesnėje kelionėje iš Murmansko į Magadaną (Rusija).

„Nežinia, kas ką pirmas pasirinko – automobilis mus ar mes jį, bet aišku tik viena, kad mūsų laukiančiam išbandymui „Honda CR-V“ puikiai tinka. Jei šis automobilis atlaikys visas kliūtis, žvyrą, smėlį, akmenis, karštį, jis tik dar kartą patvirtins, kad yra puikus vairuotojo pagalbininkas ir Lietuvos keliuose“, – įsitikinęs V. Milius. Keliautojo teigimu, specialiai kelionei automobilis nėra perdarytas ar ypatingai tobulintas.

Raktinis žodis „Dakaras“

„Auto Bild Lietuva“ surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo šių metų Dakaro lenktynėse Lietuvai atstovausiančių trijų ekipažų nariai: Benediktas Vanagas, Antanas Juknevičius, Mindaugas Slapšys, Vaidotas Žala, Saulius Jurgelėnas ir buvę šių prestižinių lenktynių dalyviai.

„Norėjome draugėn surinkti žmones, kuriuos sieja žodis „Dakaras“. Savo žygį skiriame savotiškam šiųmetinių Dakaro varžybų dalyvių palaikymui. Visiems linkime ištvermės ir vienybės, juk jie atstovauja vienai šaliai – Lietuvai“, – sako V. Milius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)