Šis „Ferrari“ yra vienas iš vos keturių „290 MM“ modelių ir buvo specialiai pagamintas J. M. Fangio. Po jo variklio dangčiu slepiasi 3,5 litro darbinio tūrio V12 motoras. Su šiuo automobiliu argentinietis 1956 metais dalyvavo ir įžymiose tūkstančio mylių ištvermės lenktynėse „Mille Miglia“, kuriose užėmė ketvirtą vietą.

Po metų automobiliu naudojosi būsimas „Formulės-1“ čempionas Philas Hillas, užkopęs ant podiumo lenktynėse Niurburgringe ir 1000 kilometrų varžybose Buenos Airėse.

Vėliau automobilis buvo parduotas Enzo Ferrari draugui ir dalyvavo įvairiose varžybose iki 1964 metų, kol atsidūrė vieno privataus asmens iš JAV kolekcijoje.

„Ferrari Classiche“ originalumo sertifikatą turintis automobilis išsaugojo originalius kėbulą, variklį ir pavarų dėžę.

„Sotheby's“ aukcione taip pat bus parduodamas dar vienas retas eksponatas – 1962 metų „Aston Martin DB4 GT Zagato“, turintis 318 AG galingumo variklį. Už šį, vieną iš 19 išleistų egzempliorių tikimąsi gauti 16 mln. JAV dolerių (apie 14 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją