Pavyzdžiui, paklaustas, kada, jo nuomone, bendrovė pagamins elektrinį automobilį, kurį kartą įkrovus bus galima nuvažiuoti tūkstantį kilometrų, E. Muskas užtikrintai pareiškė: po metų ar dvejų tai tikrai bus įmanoma.

Kaip jau buvo žiniasklaidoje skelbta anksčiau, rugpjūtį vienas ambicingas „Tesla Model S“ savininkas pasiekė naują įspūdingą rekordą – važiuodamas 38 kilometrų per valandą greičiu kartą įkrovęs automobilio baterijas jis įveikė net 728,81 kilometrų atstumą (gamintojo teigimu, kasdienėmis sąlygomis kartą įkrautas automobilis nuvažiuoja 426 kilometrus).

Pasakyti, ar ir tūkstančio kilometrų riba 2017 metais bus įveikta tik judant vėžlio žingsniu, E. Muskas negalėjo. Belieka tikėtis, kad jo planas, laimei, tikrai ne toks.

E. Musko teigimu, už kampo jau nekantriai laukia ir be vairuotojo apsieisiantys „Tesla“ automobiliai.

Jau dabar „Tesla“ gaminamų „Model S“ savininkai laukia nesulaukia programinės įrangos atnaujinimo, leisiančio jų mašinose įdiegti laisvų rankų režimą, kurį pats E. Muskas vadina tiesiog „autopilotu“. Danijos žurnalistui E. Muskas sakė, kad programinė įranga vis dar bandoma, tačiau „ją tikimasi pristatyti jau galbūt kitą mėnesį“.

Kovą „New York Times“ rašė, kad nauja programinė įranga turėjo būti pristatyta šią vasarą. Straipsnyje taip pat atkreiptas dėmesys, kad vis dar neatsakyti „rimti klausimai, ar tokie autonomiškai automobiliai yra legalūs“.

Dabar E. Muskas tvirtina, kad „Tesla“ automobiliai autonomiški taps „po maždaug trejų metų“.

Paklaustas, kada atsakingos institucijos galėtų uždegti žalią šviesą tokiems savarankiškiems automobiliams, E. Muskas atsakė, kad „pristačius tokius automobilius, leidimų procesas autonominiams automobiliams dar užtruks nuo vienerių iki trejų metų“.

„Viskas priklauso nuo rinkos. Vieniems seksis geriau, kitiems – prasčiau“, – kalbėjo „Tesla“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)