Šiandien „Tesla“ elektromobiliai yra daugelio automobilininkų svajonę – tai dideli ir greiti automobiliai, kurie iki 100 km/val. įsibėgėja vos per 3,2 sekundes, vietoje įprastu degalų naudoja elektros energiją, o vienu įkrovimu gali nuvažiuoti daugiau kaip 500 kilometrų.

Žemiau yra sąrašas automobilių, kuriuos vairavo arba vairuoja Elonas Muskas, vėliau įkūręs elektromobilius gaminančią kompaniją.

1. BMW 320i, 1978 m. Pirmoji studijų laikų mašina, kurią įsigijo už 1400 JAV dolerių ir pats remontavo.

2. „Jaguar E-Type“, 1967 m. Klasikinis automobilis kuris nuolatos gedo.

3. „McLaren F1“, 1999 m. Praturtėjęs iš internetinės bankininkystės verslo, jaunasis milijonierius šiuo 627AG automobiliu važinėjo iki 2007 m. Pardavė, nes nepatiko daug degalų ryjančio automobilio įvaizdis.

4. „Tesla Roadster“, 2008 m. Pirmasis kompanijos sukurtas sportiškas elektromobilis (panaudota britų „Lotus“ kompanijos platforma) buvo pagamintas specialiai jam ir turėjo daug techninių problemų.

5. „Tesla Model S“, 2012 m. Elektra varomas 5 durelių hečbekas – greitas ir praktiškas (galimos 7 sėdimos vietos) elektromobilis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)