Šiais metais prie eisenos „Mes už šeimą“ prisijungė ir vairuojančių moterų asociacija „Racing ladies“, dauguma kurių eisenoje dalyvavo su savo atžalomis. Šiame renginyje asociacijos moterys agitavo dalyvius saugiai elgtis gatvėje.

Viena asociacijos narių, dviejų sūnų mama Kristina Dumčienė ne tik aplinkinius ragina, bet ir pati stengiasi būti pavyzdžiu savo dviem paaugliams sūnums – šešiolikmečiui Povilui ir vienuolikmečiui Marijui.

„Kasdien savo vaikus vežioju į mokyklą, į ledo ritulio treniruotes ar varžybas ir matau, kas dedasi gatvėse. Žmonės ne tik dažnai chuliganiškai elgiasi gatvėse, bet ir visai pamiršo tokius dalykus, kaip posūkių rodymas. Vairuodama laikausi visų kelių eismo taisyklių, ypač važiuodama su vaikais. Stengiuosi būti jiems pavyzdžiu ir tikiuosi, kad užaugę ir patys tapę vairuotojais jie elgsis taip pat pavyzdingai,“ – sako aktyvi „Racing Ladies“ asociacijos narė, dviejų vaikų mama K. Dumčienė.
Asociacijos merginos mėgsta važinėti su kartingais, nes tai padeda suprasti automobilio valdymo subtilybes ir skatina eismo saugumą keliuose. Būtent dėl to moterų asociacija prisijungė prie VŠĮ „Plytinės kartodromas“ iniciatyvos į šeimų šventę atvežti ir vaikams parodyti tikrą kartingą bei lenktynininkų atributiką.

Daugeliui dalyvavusių vaikų tai buvo pirmoji pažintis su nematyta, tačiau labai įdomia technika. „Plytinės kartodromo“ darbuotojai kvietė vaikus nuo mažens mokytis saugaus eismo ir ragino išbandyti šią techniką lenktynių trasoje.

Jau nebe pirmus metus kartodrome veikiantis būrelis kasmet išmokina kelias dešimtis vaikų vairavimo pagrindų. Vienas pirmųjų šio būrelio auklėtinių, dabar profesionaliu lenktynininku tapęs trylikametis Justas Jonušis pasakojo vaikams apie kartingą, rodė kaip jį reikia valdyti ir pasakojo apie lenktynes.

Justas su savo mama Asta Jonušiene kvietė šeimas dalyvauti VŠĮ „Plytinės kartodromo“ rengiamame šeimų kartingo turnyre, kuriame jau dalyvavo kelios dešimtys šeimų, tarp kurių ir žinomi mūsų šalyje žmonės – Jurgis Kairys su sūnumi ar Ingrida Kazlauskaitė su mama Liveta.
„Šis puikus turnyras – tai proga ne tik šeimai puikiai praleisti laiką kartu, bet ir vaikus moko saugaus vairavimo pagrindų,“ – sakė šventėje lankęsis šeimų turnyro iniciatorius bei VŠĮ „Plytinės kartodromas“ vadovas, buvęs lenktynininkas Darius Jonušis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją