Besiruošdami objektyviam dalyvių vertinimui, teisėjai Tadas Garšva ir Virginijus Žukauskas bei organizatorius Mantas Vybornas prisimena ir praeitų metų peripetijas. Kalbėdami apie vertinimo sistemą ir griežtumą, jie teigė, kad šiais metais neleis niekam spjaudyti į veidą: kad ir kokia didele žvaigžde dalyvis besijaustų. „Todėl šiais metais žmogaus, apie kurį kalbame, sąrašuose ir nerasite. Norisi lygios ir subrendusių žmonių kovos, o ne vaikiškų principų nelaimėjus“, – apie šių metų renginį ir vertinimą kalbėjo organizatorius M. Vybornas.

„Tam ir yra teisėjai, kad būtų aišku visiems, kas iš tikrųjų yra geresnis. Tam yra ir vertinimo sistema. Nemanau, kad būtų etiška viską derinti su vienu dalyviu, vien dėl to, kad jis žinomesnis, – pasakojo „Dolce Moto“ vadovas. – Šiais metais bet koks elgesys ne pagal taisykles ar elementarias bendravimo bei moralės normas reikš diskvalifikavimą. Renginys turi būti kokybiškas ir sklandus tiek žiūrovams, tiek dalyviams.“

Moto-akrobatai renginyje gali surinkti iki 300 taškų, atlikdami pačius įvairiausius triukus ore ar „išspausdami“ maksimumą iš dviračio monstro.

Nors dalyvių sąrašuose ir nematysime kai kurių asmenų dėl praeitų metų peripetijų renginiuose, tarp kovojančių dėl prizinio fondo - tokios moto-akrobatizmo žvaigždės, kaip Martinas Kratky iš Čekijos, svečiai iš Lenkijos Luaszas Belzas ir Ernestas Komorowskis bei gausus lietuvių moto-akrobatų būrys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)