„Dalyvių registracijos anketos vis dar plūsta, bet mes, norėdami išlaikyti varžybų kokybę, nutarėme leisti startuoti 150 moterų ekipažų“, – teigė vienas iš renginio organizatorių Maris Simson.

„Mano ekipažo narė, kuriai patikėtos šturmanės pareigos, yra maitinanti mama, todėl norėčiau sužinoti, ar laiko knygoje yra numatyta, kur ir kada ji galėtų nusitraukti pieną?“, – į tokį klausimą turėjo atsakyti organizatoriai, net 180 moterų sulaukusioje mokomojoje renginio konferencijoje.

„Moterų ralio“ sumanytojai, išgirdę tokį klausimą, nepasimetė ir priminė, kad svarbiausia šiame ralyje – skubėti lėtai.

Vakaro vedėja Vlada Musvydaitė į konferenciją susirinkusias moteris drąsino linksmomis istorijomis apie moterų vairavimo ypatumus, dalijosi patirtimi ir ragino moteris ralio metu aukštakulnius batelius palikti namuose. „Moterims, kurios neskiria kairės nuo dešinės, rekomenduoju užsirašyti ant rankų „K“ ir „D“. Taip išvengsite nesusipratimų ekipaže“, – šypsojosi ralyje taip pat važiuosianti televizijos laidų vedėja.

Renginio organizatorius M. Simson ralio dalyves supažindino su ralio istorija, paaiškino pagrindines sąvokas, trasoje lauksiančias rungtis ir kontrolės punktus.

„Moterys, ar žinote, kas yra odometras, laiko korta, bazė? Jei ne, tai šio ralio metu tikrai sužinosite“, – tokie organizatorių klausimai dalyvių veiduose kėlė šypsenas. Anot organizatorių, „Moterų ralio“ dalyvių laukia išbandymai ne tik vairuojant, bet ir išlipus iš automobilio.

„Iš pradžių galvojau, jog šis ralis – tik smagi pramoga, bet dabar supratau, jog viskas yra kur kas sudėtingiau, nei atrodė“, – po mokomosios konferencijos kalbėjo Elena Puidokaitė-Atlanta.

Profesionali šturmanė Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė susirinkusioms moterims pasakojo apie pagrindines vairuotojo ir šturmano savybes. „Nors dalyvių gretose yra ir profesionalių šturmanių, kurios dalyvauja čempionatuose, tai nereiškia, jog jos turi pranašumą. Nuo pirmą kartą šiame pramoginiame renginyje dalyvausiančių merginų skiriamės tik tuo, jog žinome, kas yra kelio knyga“, – pasakojo ralyje dalyvausianti moteris.

Moterys, dalyvausiančios pirmą kartą rengiamame „Moterų ralyje“, turės įveikti apie 110 km ilgio trasą bei atlikti įvairias orientacines užduotis.

Dalyvaus ir ralio lenktynininkų antrosios pusės

Į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį „Moterų ralį“ veržiasi gerai Lietuvoje žinomų lenktynininkų Martyno Samuičio ir Ramūno Šaučikovo antrosios pusės. Kiekviena jų bandys įsijausti į savo vyrų, ralistų vaidmenis ir perprasti, kuo tas ralis žavus, žvelgiant iš vairuotojo ir šturmano pozicijų.

„Wellman Rally Team“ komandos lenktynininkai M. Samuitis ir R. Šaučikovas kartu ekipaže važiuoja jau daugiau nei 6 metus. Tuo tarpu jų moterys Monika Gavrilenkaitė ir Jelena Šaučikovienė į ekipažą drauge atsisės pirmą kartą. Skiriasi ir merginų požiūris į automobilių sportą.

„Man labai patinka stebėti ralį. Visada važiuoju pažiūrėti gražių, greitai važiuojančių automobilių dulkėtuose keliuose. O jei dar būna geras oras, tai išvis puiku“, – kaip tikra automobilių sporto fanė sakė M. Gavrilenkaitė, Martyno Samuičio antroji pusė.

Jelenos Šaučikovienės nuomonė priešinga. Pasak jos, jai sunku suprasti šią sporto šaką, nors kiek įmanydama stengėsi atrasti jame kažką žavaus.

„Kai tik vyras rimtai įsitraukė į šį savo pomėgį, nuoširdžiai bandžiau suprasti kuo tas automobilių sportas jį traukia. Važiuodavau, eidavau per purvynus, brūzgynus, stovėdavau greičio ruožuose ir žiūrėdavau į pralekiančius sportinius bolidus, tačiau neradau nieko tame įdomaus sau. Nemanau, kad „Moterų ralyje“ irgi suprasiu, kas taip traukia vyrą į automobilių sportą, tačiau tikiu, kad pajusime, kas yra lenktyninis azartas ir tiesiog turėsime, kiek kitokį savaitgalį“, – sakė R. Šaučikovo žmona.

Paklausus M. Samuičio ir R. Šaučikovo, ar lengvai išleido savo antrąsias puses į „Moterų ralį“, vyrai chorų atsakė: „Tegu važiuoja, nes visas savaitgalis suplanuotas treniruotėms“. Tuo tarpu visoms „Moterų Ralio“ dalyvėms lenktynininkai linkėjo pasikrauti geros energijos dozę, o kasdienybę nusispalvinti įvairesne spalvų gama – ne tik vien pilka ar juoda.

Balandžio 11 d. Vilniuje startuosiančiame „Moterų Ralyje“ Monika Gavrilenkaitė savo jėgas išbandys lenktynininkės kėdėje, o Jelena Šaučikovienė bandys perprasti šturmanavimo subtilybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)