Pirmasis taksi elektromobilis Vilniuje nemokamas keliones pradeda penktadienį, o užbaigs pirmadienį, Vasario 16-ąją.

Šansas nemokamai pasivažinėti su „Nissan Leaf“ gali nusišypsoti bet kuriam vilniečiui, išsikvietusiam taksi per „eTAKSI” sistemą. Tiesa, specialiai užsisakyti nemokamos kelionės elektromobiliu nebus galima. „eTAKSI” sistema automatiškai perduoda užsakymą arčiausiai kliento esančiam taksi automobiliui.

„Manome, kad laimingųjų keleivių per šventines dienas iš viso turėtų būti apie 100 – 150, priklausomai nuo eismo intensyvumo ir kelionių trukmės”, - sako „eTAKSI” vadovas Andrius Norkaitis.

Pasak A. Norkaičio, vienas šios akcijos tikslų – išbandyti elektromobilį taksi darbui: bus vertinamos „Nissan Leaf“ eksploatacijos sąnaudos, patogumas, efektyvumas, klausiama keleivių nuomonės.

„Jeigu per šią akciją elektromobilis pateisins mūsų ir klientų lūkesčius, galbūt greitu laiku pasiūlysime galimybę nuolatos važinėti šiais ekologiškais ir ekonomiškais automobiliais. Elektromobilius taksi transportui praėjusiais metais jau pradėjo naudoti nemažai JAV kompanijų. Europoje jie irgi sparčiai populiarėja. Kaip greitai taksi elektromobiliai prigis Lietuvoje, priklauso ne tik nuo taksi kompanijų. Labai daug lems miestų infrastruktūra, elektromobilių įkrovimo stotelių plėtra. Kol kas Vilniaus mieste yra keturios elektromobilių įkrovimo aikštelės. Pažiūrėsime, ar taksi to užtektų”, – sako A. Norkaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)