Pavyzdžiui, vos ketvirtadalis moterų ir trečdalis vyrų išlaiko vairavimo egzaminą Birminghame, Leedse, Londone ir Bradforde. Tačiau kaimo vietovėse vairavimo egzaminą išlaiko daugiau nei trys ketvirtadaliai jį laikančiųjų. Kai kurie specialistai sako, jog taip yra todėl, kad kaimo vietovių gyventojai neva ima mokytis vairuoti atokiuose keliuose, kur mažai mašinų, dar nesulaukę septyniolikos. Todėl laikyti egzamino jie atvyksta su nemaža patirtimi.

Didžiausias išlaikomumas yra Skajaus saloje, Kendale, Ežerų krašte, Barrow-in-Furnesse, Lancashire'o grafystėje. O prasčiausi rodikliai yra South Yardley'io rajone Birminghame, kur tik 27,4 proc. laikančiųjų egzaminą jį pernai išlaikė. Keturi iš dešimties prasčiausiai rodiklių buvo Londone, o taip pat Bradforde, Heckmondwike, West Yorkshire'o grafystėje, ir Wednesbury miestelyje West Midlandse.

Apskritai statistika rodo, kad kiekvienais metais vairavimo egzaminą Jungtinėje Karalystėje, kuris buvo įvestas 1935 metų gegužės 13 d., laiko maždaug 1,4 mln. žmonių. Beje, šis skaičius sumažėjo daugiau nei šeštadaliu, lyginant su prieš finansų krizę buvusiu lygiu. Egzaminą išlaiko maždaug pusė vyrų ir apie 43 proc. moterų.

Verta paminėti, kad pernai buvo pranešta, kad vairavimo egzaminą Didžiojoje Britanijoje ketinama keisti ir jį pritaikyti šiems laikams. Ketinama atsisakyti apsisukimo ribotame plote (angl. three-point turn) ir vietoj jo egzamino metu reikės atlikti parkavimosi manevrų. Taip pat laikančiųjų egzaminą gali būti prašoma važiuoti pagal navigatoriaus nurodymus.