„Tor Poznan“ yra 4083 metrų ilgio žiedinėms lenktynėms skirta trasa, kurios vingius yra išbandę tokios pasaulinės žvaigždės kaip Robertas Kubica, Michaelis Šumacheris ar Jackie Stewartas. Šių metų spalį šioje trasoje „Volkswagen Castro Cup“ nugalėtojo ir Lenkijos čempiono titulą užsitikrino lietuvis Robertas Kupčikas.

„Fast Lap“ lenktynės taip pat vyks Estijoje, 2013 metais naujai pastatytoje „Auto24Ring” trasoje. Ją itin pamėgo lietuviai. Lyginant su praėjusiais metais, šiemet vykusiose lenktynėse Parnu trasoje dalyvių kiekis išaugo dvigubai ir siekė maksimalią 80 dalyvių ribą.

„Fast Lap“ lenktynių metus pradės ir užbaigs Lietuvoje, Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasoje. „Lietuviški“ etapai išsiskiria iš kitų, nes šalia gausių „Time Attack“ ir kovos kupinų „Race“ lenktynių taip pat vyksta drifto varžybos, „Show Off“ ir super automobilių parodos. 2015 metais ypatingo organizatorių dėmesio sulauks azartiškos „Race“ lenktynės.

I etapas – 2015.05.16 - „Nemuno žiedo“ trasa, Kačerginė, Lietuva
II etapas – 2015.07.11 - “Auto24Ring” trasa, Parnu, Estija
III etapas – 2015.08.07-08 - “Tor Poznan” trasa, Poznanė, Lenkija
IV etapas – 2015.09.12 - “Nemuno žiedo“ trasa, Kačerginė, Lietuva

„Fast Lap“ yra automobilių žiedinių lenktynių serija, kurios pagrindas yra dvi skirtingos rungtys: greičiausio rato įveikimo rungtis „Time Attack“ ir trumpų distancijų žiedinės lenktynės „Race“. 2014 metais šioje lenktynių serijoje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius (171) iš penkių valstybių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Suomijos.

2014 metais absoliučiu „Time Attack“ nugalėtoju tapo Jonas Poškus su 700 AG išvystančiu „Mitsubishi Lancer EVO VIII“. Tai buvo jo ketvirtas titulas per šešis „Fast Lap“ sezonus. 2009 metais J. Poškų po atkaklios kovos nugalėjo Mantas Neverdauskas su „Honda Civic“, o 2013 m. nepavejamas buvo latvis Marekas Matvejevas su „Lotus Exige“.

Trumpų distancijų „Race“ lenktynėse keturiose klasėse nugalėjo M. Neverdauskas (R1600, „Honda Civic“), Andrius Keblys (R2000, „Honda Civic“), Artiomas Blinovas (NA2000, BMW 323i), Nerijus Urbonavičius (Turbo2000, „Mitsubishi Lancer EVO V”).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)