Rugsėjo 30 d. į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyrių (Vilniaus apskr. VPK NTV APGTS) kreipėsi vyras, pranešęs apie tai, kad iš Lazdynų mikrorajono Vilniuje pagrobtas 23 000 Lt vertės automobilis „Volkswagen Touareg“, pagamintas 2004 m.

Dėl automobilio vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Kriminalinės žvalgybos pareigūnai kruopščiai surinko pirminius duomenis, įvertino įvykio aplinkybes ir jau labai greitai įtarė, kad pranešimas apie nusikaltimą gali būti melagingas. Tyrimo metu nustatyta, kad vagystės iš tikrųjų nebuvo. Asmuo apie tariamai padarytą nusikaltimą pranešė tikėdamasis gauti draudimo išmoką.

Surinkus visus reikiamus įrodymus pareiškėjui iškelta baudžiamoji byla, ji perduota į teismą. Už melavimą vilniečiui gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vilniaus apskr. VPK NTV APGTS tyrėjai per šiuos metus jau nustatė 4 atvejus kai asmenys policijai pranešė apie pavogtas transporto priemones siekdami pasipelnyti iš draudimo išmokų, nuslėpti kitus nusikaltimus ar padarytus administracinius teisės pažeidimus. Pastebėta, kad panašių atvejų padaugėja prieš didesnes šventes. Policija primena, kad tiriant pranešimus apie nusikaltimus keliamos ir tikrinamos įvairios versijos, todėl pats pranešėjas taip pat susilaukia atidaus teisėsaugos dėmesio.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)