Parašyk mums įdomią automobilinę istoriją, kurią turėtų išgirsti ne tik tavo draugai, bet ir visa Lietuva. Tai gali būti pasirinkto automobilio apžvalga, reportažas iš ralio ar šonaslydžio varžybų, o galbūt tiesiog užfiksuota nekasdienė situacija gatvėje. Įdomiausias istorijas publikuosime DELFI Auto rubrikoje.

Skaitytojų dėmesiui – dar vieno pretendento istorija:

Noriu papasakot tikrą ir gan linksmą istoriją, nutikusią man pačiam prieš porą metų. Visi vežiojamės mašinose gesintuvus ir žinome, kad jie turi tam tikrą galiojimo datą, po kurios teoriškai turėtų būti atlikta patikra. Ir jei tas „galiojimas“ pasibaigęs, gali kilti problemų techninėje apžiūroje.

Anksčiau tai nebūdavo taip akcentuojama. Aš dar pats prisimenu savo senelį, kuris vieną gražią dieną išsitraukė iš „Žiguliuko“ bagažinės kokį dešimtmetį pragulėjusį gesintuvą, sugebėjo atsukti jo „viršų“, iškrapštė ten sudžiuvusį turinį, pripylė vandens, užsuko ir vėl pasidėjo į bagažinę. Sako: „Kontrolierius pakratys ir pagalvos,kad geras“. Juokas juokais, bet tas „vandeninis gesintuvas“ tuomet „atlaikė“ dar ne vieną techninę apžiūrą... Šiais laikais gi tikrintojai pasižiūri, bet iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad datos netikrina. Bent man nepasitaikė.

Na, ir vieną dieną pagalvojau,kad būsiu pareigingas vairuotojas – nuvešiu pasibaigusio galiojimo gesintuvą patikrai. Jis buvo pirktas prieš metus, slėgį rodė normos ribose, lyg ir viskas turėjo būt tvarkoje. Užsukau savam mielam Kaune į vieną neblogai žinomą įmonę, atsakingą už priešgaisrinę priežiūrą, prekiaujančią gesintuvais. Nusinešu gesintuvą, įėjus pasitinka pusamžis vyriškis.

Veiksmas vyksta taip:
-Laba diena, ar galėtumėt patikrinti gesintuvą?
Vyriškis ganėtinai entuziastingas.
-Laba diena. O kas jam atsitiko?
-Nieko, tiesiog baigėsi jo galiojimas.
Entuziazmas dingo perpus.
-O....tai jisai veikia, ar buvo kokių nesklandumų?
-Nežinau, nieko negesinau, dar net apsauginis žiedas neištrauktas.
Varto rankose mano gesintuvą, galvoja.
-Hmmm...Na, gerai, palikit, atvažiuokit ryt apie pietus, gal jau bus patikrintas.

Na, nenusimanau aš, nei kaip juos tikrina, nei ką ten daro. Užsirašo vardą. Palikau gesintuvą, kitą dieną apie pietus nuvykstu. Pasitinka kitas „dėdė“.
-Laba diena, vakar buvau palikęs mašinos gesintuvą patikrai, atvykau atsiimt.
Darbuotojui akivaizdžiai „užkanda žadą“.
-Na...nežinau, vakar kitas dirbo, man nieko neperdavė...O kas tam gesintuvui buvo?
-Nieko , tiesiog pasibaigė „galiojimas“.
Dar didesnis nustebimas. Užgula telefoną, bet prisiskambint vakarykščiam kolegai nepavyksta. Galų gale sako:
-Einam čia į dirbtuves, pažiūrėsim.

Einu kartu su juo, intriga didėja. Nueinam, o ten nedidelėj patalpoj, paskendęs cigarečių dūmuose, sėdi vyriokas ir suka į ritinį gaisrinę žarną. Aplink lentynose galybė gesintuvų. Mano palydovas klausia:
-Žmogus vakar paliko gesintuvą patikrinimui, ar žinai ką nors?
Tas pasimuisto.
-Aha, lyg ir buvo kažkoks.
-Tai ar jau patikrinai, kur jis yra ?
-Dar nepatikrinau.
Mano palydovas akivaizdžiai suirzta:
-Tai ką, b..... , pusę dienos čia žarną suki, nesugebi patikrint..? Kuo greičiau...

Ir išeinam. Apšauktojo veido išraiška tokia, kad pasijaučiu kaltas dėl savo nelemto gesintuvo. Ir dar- kad jis ką tik mintyse mane ir mano palydovą „pasiuntė“... Mano palydovas bando atsiprašyt už „prastovą“, dar pasiteirauja, ar galėčiau užsukt už valandos - „jau tikrai bus patikrintas“. Kadangi laiko neturėjau, pažadėjau užsukt kitą dieną.

Kitą ryte užsuku, kupinas optimizmo ir vilties galų gale atgauti savo gesintuvą. Šįkart mane pasitinka moteris, greičiausiai sekretorė ar buhalterė. Vyrų akiratyje nesimato. Trumpai nupasakoju, ko atvykau. Moteris apie mane ir mano gesintuvą tikrai išgirsta pirmą kartą. Bet nepasimeta - susisiekia telefonu su kažkuriuo darbuotoju, ir laikydama telefoną prie ausies, išeina į sandėlį greta - ieškoti mano gesintuvo. Atneša. Užklijuotas naujas galiojimo terminas. Širdis džiaugiasi. Sakau:
-Ačiū, kiek skolingas?
Moteris gerokai pasimeta.
-O...tai...jūs čia gal sutaręs su kuo nors, ar nuo kurio nors..?
-Ne, nesitaręs.
-Aha...aišku. Tuomet 10 litų.

Išėjau. Sąžinė buvo nuraminta - gesintuvas vėl „galioja“. Bet ar ir tai turėtų vykti taip „klampiai“? Žinoma, kad ne. Bet kitąkart jei kas paklaus prieš sumokant „ar jūs čia nuo ko nors (nuo Jono, Petro ar kt.)?“, tikrai sakysiu, kad taip. Pažintys visur atveria tiesesnius kelius ir sumažina kainas.

Gintaras

„TopGear Apdovanojimų 2015“ komisija darbą pradės spalio 3 d. Vilniuje. Vėliau rinkimų karavanas pajudės Talino link, kur finišas numatytas spalio 9 dieną. Vienas DELFI skaitytojas bus visavertis komisijos narys, kuris keliaus kartu su žiuri nuo Vilniaus iki Talino. Organizatoriai pasirūpins nakvynėmis ir maitinimu.

Savaitę bandyti naujausius automobilius ir nuspręsti, kuris iš jų geriausias – argi ne svajonių darbas? Jeigu galvoji taip pat, rašyk mums adresu automobiliai@delfi.lt (nepamiršk nurodyti savo vardo, pavardės bei kontaktinių duomenų, kad galėtume susisiekti). Istorijų lauksime iki rugsėjo 19 d. vakaro, o konkurso nugalėtojas paaiškės rugsėjo 22 d.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujo „Bugatti" modelio iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)