Po Alksnynės kontrolės posto rekonstrukcijos vietinę rinkliavą už įvažiavimą į Neringą jau galima iš anksto sumokėti internetu. Leidimą įvažiuoti į Neringą galima įsigyti vietinę rinkliavą sumokėjus internetinėje svetainėje neringa.eparkingas.lt.

Vykdant apmokėjimą internetu, asmuo turi nurodyti transporto priemonės kategoriją, valstybinį numerį bei mokančiojo telefono numerį. Nurodyti duomenys iš karto pateks į Alksnynės kontrolės posto numerių atpažinimo sistemą, o patvirtinimą apie atliktą mokėjimą asmuo gaus SMS žinute.

„Nurodytas automobilio ar kitos transporto priemonės valstybinis numeris yra leidimas įvažiuoti į Neringą“, - pabrėžė administracijos direktorius Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas.

Privažiavus Alksnynės kontrolės posto kelio užtvarą, jis pakils sistemai nuskaičius transporto priemonės valstybinį numerį. Įvažiavus į Neringą, leidimas bus anuliuotas.

Kurorto svečių patogumui, internetinėje sistemoje numatyta galimybė vienu mokėjimo nurodymu sumokėti už kelis įvažiavimus (iki penkių kartų).

Pravažiuoti postą galima ir naudojantis mobiliuoju telefonu – paskambinus ant užtvaro nurodytu nemokamu numeriu. Skambinti galima tik iš to mobiliojo telefono numerio, kuris buvo nurodytas atliekant mokėjimą už vietinę rinkliavą.

Leidimai įvažiuoti į Neringą taip pat parduodami rekonstrukcijos metu įrengtų posto namelių viduje. Mokant vietinę rinkliavą vietoje, kaip ir iki šiol, yra suteikta galimybė atsiskaityti ir kreditinėmis kortelėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)