Kaip rašo svetainė gazeta.pl., Michalas L. automobiliu užvažiavo ant Sopoto kurorto medinio tilto, vedančio į jūrą. Iš pradžių jis lėtai važiavo signalizuodamas, tačiau po to staiga apsisuko ir didindamas greitį metėsi atgal į miesto pusę.

Vairuotojas sužalojo 23 ant tilto buvusius poilsiautojus. Jo viražus užfiksavo miesto stebėjimo kameros. Kai automobilis atsitrenkė į medį, aplink buvę žmonės vairuotoją norėjo linčiuoti, tačiau juos sulaikė pareigūnai – jie vairuotojui uždėjo antrankius ir išvežė į policijos poskyrį.

Įvykio metu 6 žmonės buvo išvežti į ligoninę, keturiems konstatuoti rimti sužalojimai, vienam iš nukentėjusių dėl daugybinių lūžių grėsė kojos amputacija. Šis liepos 19 d. nutikęs įvykis sukrėtė visą šalį ir sulaukė didelio atgarsio Lenkijos žiniasklaidoje.

32 metų Michalas L. buvo uždarytas Gdansko izoliatoriuje. Jam grėsė iki 10 metų kalėjimo. Tardymo metu jis atsisakė duoti bet kokius parodymus, tik pasakė, kad gydėsi psichiatrinėje ligoninėje. Buvo sudaryta speciali komisija, kuri pripažino, jog įvykio metu Michalas L. visiškai nesuprato savo elgesio, o taip pat negalėjo savęs valdyti.

Pasak Gdansko prokurorės Gražynos Wawrzyniuk, kaltinamojo poelgį lėmė psichinė liga ir todėl vyriškis turi būti gydomas uždaroje psichiatrinėje ligoninėje. Prokurorės nuomone, nepakaltinamumo atveju bylą reikia nutraukti arba kreiptis į teismą su pasiūlymu taikyti saugos priemones, kai iškyla pavojus, jog psichine liga sergantis asmuo gali pakartoti panašų poelgį. Nepakaltinamo asmens poelgius nulemia liga, o ne racionalūs ir sąmoningi veiksmai. G. Wawrzyniuk nuomone, sunku skirti tokiam žmogui bausmę ir jis turi būti priverstinai gydomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)