Apie viską šio sekmadienio laidoje papasakos į Izraelį emigravę Lietuvos žydai Danielius ir Arie, iki šiol neužmiršę lietuvių kalbos bei lietuvių vairavimo ypatumų. Plungėje gyvenęs Arie iš Lietuvos emigravo 1973 metais, tačiau iki šiol maloniai žemaičiuoja. Danielius – garsios radijo laidos „Dizainerių šou“ vedėjas, nusprendęs palikti Lietuvą ir išvykęs į Šventąją žemę.

Tad kaip vairuoja ir kelyje elgiasi izraeliečiai? Danielius įsitikinęs, kad karštas kraujas daro savo, tai yra daug kas sprendžiama emocingomis kalbomIs ir gestais. Visgi, pasak pašnekovo, sumaniusiam pademonstruoti iškeltą vidurinį pirštą Izraelyje vertėtų gerai pamąstyti, ar tikrai verta tai daryti – beveik kiekvienas šioje šalyje turi ginklą.

Greitis, kalbėjimas mobiliuoju telefonu ir alkoholis – pagrindinės priežastys, dėl kurių Izraelyje įvyksta skaudžiausi eismo įvykiai. Pavyzdžiui, Tel Avivas garsėja naktiniu gyvenimu, jauni žmonės švenčia naktimis ir labai dažnai girti sėda prie automobilio vairo. Izraelyje vyksta aktyvi kampanija, nukreipta prieš vairavimą išgėrus. Valstybė tam rodo išskirtinį dėmesį.

Ką gi pastebi policijos savanoris Arie, susidurdamas su pažeidėjais iš arti? Arie sako, kad policijos Izraelio keliuose knibžda, reidų rengiama ypač daug ir nuolat. Deja, jaunimas dažnai pervertina savo galimybes. Beje, vien už kalbėjimą mobiliuoju telefonu skiriama 700 litų bauda.

Atvykusi į Tel Avivą, „Keliai. Mašinos. Žmonės“ kūrybinė grupė pateko į milžinišką spūstį. Paaiškėjo, kad priežastis – skaudi nelaimė greitkelyje: mobiliuoju telefonu kalbėjęs vairuotojas atsitrenkė į kitą automobilį. Po smūgio liepsna akimirksniu prarijo automobilį...

Įspūdingi vaizdai iš Izraelio – laidoje „Keliai. Mašinos. Žmonės“ jau šį sekmadienį nauju vasaros laiku 16.45 per LRT televiziją. Vedėjas Valdas Vilūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)