Tėvai, pamišę dėl lenktynių ir norintys pamatyti bei išbandyti savo atžalas lenktynininko kailyje bent savaitei, turi puikią progą tai padaryti. Mokyklinio amžiaus vaikai savaitę galės pasijusti tikrais lenktynininkais. Nuolatinės treniruotės ir kartingų varžybos, konsultacijos, lenktyninių trajektorijų pradmenys, profesionalių lenktynininkų patarimai, teorija ir, žinoma, daugybė praleisto laiko prie kartingo vairo.

Vaikus lenktynių paslapčių mokys ir greičiausias Lietuvoje kartingo lenktynininkas, Europos čempionas ir pasaulio taurės laimėtojas Simas Juodviršis. Visi stovyklautojai bus pavežioti dviviečiu kartingu, prie kurio vairo sėdės profesionalūs lenktynininkai.

„Grupėse beliko tik po keletą laisvų vietų, nes dauguma vaikų jau po pernai patirtų įspūdžių priprašė savo tėvelius užsakyti vietą stovykloje ir šiems metams,“ – džiaugiasi Brigita Olevson.

Pirmoji grupė šiemet prasidės birželio 29 dieną ir tęsis iki liepos 6 dienos.

Gausybė papildomų pramogų

Tačiau vaikų atostogos Smalininkų stovykloje neapsiribos tik lenktynėmis – vaikams bus pasiūlyta ir gausybė kitų pramogų: įdomios ekskursijos po aplinkines istorines vietas ir gamtos paminklus. Stovyklos dalyvių laukia intensyvios dienos: jie aplankys Rambyno kalną, pamatys seniausią Lietuvos eglę, karstysis medžiais, degustuos medų.

Kadangi stovykla vyksta visai šalia Lietuvos sienos, jie aplankys Viešvilės pasienio punktą, susipažins su pasieniečių naudojama pažangiausia krovinių tikrinimo ir pasienio stebėjimo technika. Viena įspūdingiausių pramogų vaikams šių metų stovykloje – pasivažinėjimas tikru vikšriniu kariniu šarvuočiu!

Dvi dienas vaikai praleis gerindami savo fizinę formą – su jais užsiims profesionalūs fizinio rengimo treneriai- vaikams, atsižvelgiant į jų pasirengimą, treneriai parengs individualias treniruotes, patars ir parodys kokius specifinius pratimus reikia atlikti lenktynininkams.

Stovyklautojai gyvena vienoje gražiausių Lietuvos vietų – kaimo turizmo sodyboje ant Nemuno kranto, kur galima žaisti tinklinį, jodinėti žirgais. Vakarais vaikų laukia boulingas ir pasivažinėjimas po apylinkes dviračių takais Nemuno pakrante.

Paskutinę stovyklos dieną bus surengtos tikros lenktynės, o nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis. Nebus nuvilti ir vaikų tėveliai – po vaikų lenktynių jie taip pat galės susirungti kartingo trasoje.
Visą stovyklos laikotarpį vaikai gyvens nuostabioje kaimo turizmo sodyboje ant Nemuno kranto.

Dalyvauja ir vaikai iš užsienio šalių

Į šią stovyklą kai kurie vaikai važiuoja kiekvienais metais, o kai kurie į Smalininkus atvažiuoja net iš užsienio šalių. „Paskutinę vaikų stovyklos grupę, kuri veiks rugpjūčio 10-17 dienomis, mes vadiname tarptautine, nes į ją suvažiuoja vaikai iš viso pasaulio,“ – pasakoja šios stovyklos iniciatorė ir rengėja B. Olevson.

Dažniausiai tai yra lietuvių, emigravusių į kitas šalis vaikai. Tačiau kasmet būna bent keletas vaikų nekalbančių lietuviškai.

„Vaikams tai kartu ir puikios pamokos pabendrauti angliškai. Tačiau vaikai lieka vaikais – jau po kelių dienų jie puikiai susikalba naudodami įvairių kalbų mišinį, – juokauja B. Olevson. – Natūralu, kad ne tik lietuviai pramoksta anglų kalbos, bet ir iš užsienio atvažiavę vaikai išmoksta nemažai lietuviškų žodžių.“

Į šią grupę jau trečius metus atvažiuos vaikas iš Margaritos salos, du broliai atkeliaus į Lietuvą iš Liuksemburgo, bus vaikų iš Kinijos. Viena šeima į vaikų kartingo stovyklą Smalininkuose siunčia net keturis vaikus – du brolius, pusbrolį ir draugą.

Įdomu, kad ši kartingo stovykla tapo tikru tramplinu į profesionalų sportą keletui dabar Lietuvos kartingo čempionate ir net tarptautinėse varžybose dalyvaujančių sportininkų. Tai Lietuvos kartingo čempionato prizininkai Titas Jurkonis, Sylvester Aleksejevas, Domantas Čepas, Eduardas Eiza – visi jie savo karjerą pradėjo būtent šioje Smalininkų vaikų kartingo stovykloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)