Kasmet Europos keliuose vykstančiame elektromobilių maratone, kuris užsuka ir į Lietuvą, šiemet pirmą kartą visą trasą išbandys ir Lietuvos komanda. Lietuvos atstovai per visą Europą keliaus hibridiniu komerciniu automobiliu sukurtu panaudojant „Iveco Daily“ ratų bazę. Jie ne tik įveiks numatytą trasą, bet ir Monako princui gabens Lietuvoje pagamintas dovanas. Labiausiai iš visų išsiskiria kompanijos „Elinta“ sukurta elektrinė dviračio pavara „Rubbee“, leidžianti nenaudojant raumenų jėgos nuvažiuoti iki 25 km išvystant maksimalų 25 km/val. greitį.


Minėtasis prietaisas greičiau nei per minutę pritvirtinamas prie beveik bet kurio standartinio dviračio su įvairiausio dydžio ratais ar padangomis bei skirtingomis rėmo konstrukcijomis.

„Judu Vytautas Team“ komandos nariai planuoja prie šios dovanos pridėti ir suasmenintus Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius, su kuriais Monako princas galėtų stebėti Ispanijoje vyksiančio pasaulio krepšinio čempionato varžybas ir palaikyti Lietuvos komandą.

Komandos nariai nenori pamiršti ir žaviosios Monako princo žmonos Charlene. Žymi papuošalų kūrėja, drugelių karalystės įkūrėja, Simona Brazdžionytė ruošia išskirtinę dovaną iš naujosios aksesuarų kolekcijos.

Elektra varomų automobilių ralio metu tikimasi atkreipti visuomenės dėmesį į naujo tipo transporto priemones, kurios yra gerokai švaresnės ir draugiškesnės aplinkai. Lietuvių ekipa tikisi, kad Monako princui gabenamos dovanos prisidės prie glaudesnio bendradarbiavimo su Lietuva, ekologiškai švarių transporto priemonių propagavimo mūsų šalyje ir paskatins maratono organizatorius prijungti Vilniaus miestą į kitų metų kelionių žemėlapį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)