Liepos 5-6 dienomis jubiliejinį penktąjį kartą savanoriai motociklininkai startuos akcijoje „1000 Vilties kilometrų“. 2010 metais Adomo Benečio iniciatyva pradėtoje rengti gerumo misijoje dalyvavo 15 motociklininkų, kurie leidosi į dvi dienas trunkančią kelionę aplink Lietuvą, lankėsi miesteliuose, skleidė informaciją ir rinko aukas Šv. Pranciškaus onkologinio centro statybai.

„Pernai į paramos akciją susirinko jau 50 savanorių, kiekvienais metais pastebime vis didesnį motociklininkų susidomėjimą, atsiranda vis daugiau norinčiųjų prisijungti prie šios savanoriškos akcijos“, – teigia iniciatyvos organizatorė A. Mačiulaitienė.

Motociklininkų kelionė aplink Lietuvą tęsiasi dvi dienas, per kurias jie nuvažiuoja apytikriai 1000 kilometrų. Tradiciškai starto ir finišo vieta – Klaipėdos Šv. Pranciškaus Onkologijos centras. Šių metų akcijos dalyvių tikslas – aplankyti Plungę, Telšius, Šiaulius, Uteną, Ignaliną, Vilnių, Marijampolę, Šakius ir Tauragę.

„Dėl to, kas mums svarbu, mes galime nuvažiuoti ir tūkstantį kilometrų, tad tikimės, kad žmonės palaikys ir prisidės prie šios nuostabios vilties ir solidarumo akcijos“, – teigia A. Mačiulaitienė.

Misijos dalyviai: žymiai lengviau yra duoti negu imti

Iniciatyvos „1000 vilties kilometrų“ dalyvė Judita Sabaliauskienė teigia, jog prisidėti prie šios akcijos įkvėpė noras tapti kilnių darbų dalimi. „1000 vilties kilometrų“ – tai nuošidžių žmonių susivienijimas, kuriuos jungia bendras tikslas mokėti džiaugtis gyvenimu ir padėti juo džiaugtis kitiems. Kiekvienas patiriame akimirkų, kai sunkios ligos paliečia artimuosius, draugus.Tokiais momentais svarbiausia yra jų dvasinis palaikymas ir reabilitacija. Šios iniciatyvos metu surinktos lėšos yra skiriamos būtent tokio reabilitacinio centro veiklos vystymui ir išlaikymui.“ Pasak J. Sabaliauskienės, ši gerumo akcija – tai patvirtinimas, kad prieš sunkiausius gyvenimo iššūkius Lietuvos žmonės yra vieningi ir atjautūs.

Gerumo iniciatyvoje dalyvaujantys savanoriai motociklininkai įsitikinę, jog emocijos žygio metu – nenusakomos žodžiais, o išgyvenamos. „Būna visko: ir šypsenų, ir jautrumo akimirkų, kai žmonės kilniam tikslui į aukų dėžutę įdeda net šimtą litų. Renkant aukas tenka susipažinti su jausmu, ką reiškia prašyti paramos. Visi gerumo misijos dalyviai įsitikino, kad duodamas žmogus jaučiasi žymiai geriau nei prašydamas, šie jausmai net nesulyginami. Smagiausia tai, kad renkant aukas ir keliaujant po Lietuvos miestus visi motociklininkai esame lygūs, nepaisant amžiaus, užimamų pareigų ar statusų gyvenime. Visi tiesiog tarnaujame iniciatyvos idėjai!”– teigia J. Sabaliauskienė.

Akcijos dalyvio Eriko Gembey nuomone, „100 Vilties kilometrų“ – tai kitoks žvilgsnis į paramą ir atjautą. „Kai kurie pagalvoja, jog verčiau mes paaukotume tuos degalams skirtus pinigus, tačiau paramos sklaidai daug svarbiau yra žodžiai, akių kontaktas,“– įsitikinęs iniciatyvos dalyvis.

„Vilties miesto“ renginiai primins užmirštas tradicines vertybes

„Vilties bėgimo“ iniciatorius Brolis Benediktas teigia, jog visi „Vilties miesto“ renginiai – tai judesys į vienybę ir solidarumą. „Šie renginiai yra nauja priemonė tradicinių vertybių įgyvendinimui, kurių mes visi ilgimės: tai gėris, teisingumas, brolybė, lygybė ir solidarumas.“

Brolių pranciškonų inicijuota paramos akcija „Vilties bėgimas“ rengiama nuo 2007 metų. Visų „Vilties miesto“ renginių dalyvių paaukotos lėšos yra skiriamos Šv. Pranciškaus dvasinės ir socialinės pagalbos onkologijos centro veiklai finansuoti. 2013 metų rugsėjį duris atvėrusiame informacijos ir meno terapijos centre jau apsilankė daugiau kaip 900 onkologinėmis ligomis sergančių žmonių. Paaukoti lėšų gerumo iniciatyvos metu bus galima perkant bėgiko numerį, marškinėlius, „Vilties plytą“ ar „Vilties atviruką“, taip pat per „Paypal“ sistemą arba svetainėje www.aukok.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją