Nuo šios savaitės pradžios Lietuvos kelių policijos tarnyba kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 5-uoju policijos komisariatu, Kelių policijos valdyba ir Imuniteto skyriumi darbuojasi naujose patalpose Mėnulio gatvėje, Karoliniškėse. Antradienį vyko oficialus naujųjų patalpų atidarymas.

Naujosios 3 tūkst. 234 kv. metrų dydžio patalpos išsinuomotos penkeriems metams, jose dirbs daugiau nei 500 darbuotojų. Pareigūnai aprūpinti naujausia kompiuterine technika, baldais, kita įranga. Pažeidėjų laukia modernios, dar dažais kvepiančios areštinės, tardymo kambariai, kurie primena iki šiol tik matytuosius televizijos filmuose. Priešingai nei kituose komisariatuose, čia nebus galimybės aukai susitikti su skriaudiku, lankytojai bus izoliuoti nuo ne itin dažnais malonaus areštinių tvaiko.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas pasidžiaugė, kad iki šiol su pačiomis didžiausiomis problemomis susidūręs Vilniaus miesto 5-asis policijos komisariatas perkeltas į puikias patalpas. Jis padėkojo valstybei už skirtas lėšas.

„Sąlygos, ko gero, yra geresnės negu kai kuriuose Briuselio biuruose. Taigi tikrai sudarytos sąlygos. Tikrai manau, kad pakels ir bendrą policijos kultūrą. Tai labai didelis žingsnis suartinant policiją su vilniečiais ir svarbiausia – sprendžiant policijos socialines garantijas“, – žurnalistams sakė ministras.

Vidaus reikalų ministras užsiminė, kad kartu su Policijos departamentu padedant Vyriausybei gerina ir kitų miestų policijos darbo sąlygas: statomas naujas policijos pastatas Klaipėdoje, baigiama Palangos policijos pastato renovacija.

Pasak policijos generalinio komisaro Sauliaus Skvernelio, nepaisant sunkmečio ir krizės, kiekvienas metais atidaromas naujas komisariatas. Bandytas paprovokuoti, ar neparadoksaliai atrodo, kad tame pačiame aukšte įsikūręs Imuniteto skyrius ir Lietuvos kelių policijos tarnyba, generalinis komisaras atsakė, kad tai rodo, jog pareigūnai dirba išvien, nepriklausomai nuo jų veiklos srities, siekia bendrų tikslų.

Atidarymo ceremonijoje buvo perskaitytas Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinimas. Sveikindama pareigūnus šalies vadovė teigė, kad tai naujas, kokybiškas šuolis kuriant modernią ir profesionalią policiją.

„Policijos veiklos modernizavimas, įsibėgėjanti policijos komisariatų vadovų rotacija ir sėkminga Imuniteto padalinių veikla, ir vis didėjantis gyventojų pasitikėjimas šia institucija leidžia tikėtis, kad Lietuvos policija susigrąžins jai deramą pagarbą“, – sveikinimo kalboje pabrėžė Prezidentė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas dėkojo vidaus reikalų ministrui ir Policijos departamentui už skirtas lėšas, o pareigūnams linkėjo geros nuotaikos.

„Tikiuosi, kad Jūs pateisinsite gerą pareigūno vardą ir dirbsite žmonių labui“, -sakė K. Lančinskas.

Iki šiol Giraitės g. 3 įsikūrusias kelių policijos patalpas planuojama perduoti Turto bankui, o gautas lėšas skirti arba Klaipėdos komisariato statybos kaštams padengti, arba jį pardavus, dar šalia naujojo pastato pastatyti vieną statinį, kurį bus galima eksploatuoti neribotą laiką.