Renginio organizatoriai pasakoja, kad „StuntRiding“ - gana jauna motociklų sporto atšaka tiek pasaulyje, tiek Lietuvoje, tačiau šis užkrečiantis sportas aktyviai ugdo naujus atletus ir mūsų šalis – ne išimtis. Taip, nemaža dalis labiau patyrusių motociklų vairuotojų geba važiuoti ant vieno rato ar padeginti padangą užspaudę stabdžius, vasarą, ypač Kauno gatvės tokių „sportininkų“ knibždėte knibžda, tačiau tai toli gražu nėra „stuntridingas“ – norint įvaldyti motociklą ir atlikti iš tiesų kvapą gniaužiančius triukus reikia itin daug treniruotis, kristi ir rasti jėgų keltis iš naujo. Šiuo metu mūsų šalyje šio sporto atstovų galima suskaičiuoti apie dvi dešimtis tarp „BIG Bike“ (didžiųjų motociklų) ir iki pusšimčio, skaičiuojant tarp motorolerių gerbėjų.

Savo jėgas ginant „namų sienas“ išbandyti „StuntRiding Eurocup“ kol kas norą pareiškė septyni – Lietuvoje kone geriausiai žinomas, oficialus „RedBull“ atletas „Aras FreeStyle“, Utenos „FastMX“ komandą atstovaujantys Nerijus Malinauskas ir Šarūnas Kezys, vilniečiai Virginijus Žilinskas ir Paulius Labanauskas – Kauno garbę gins Tomas Šalaševičius-Timas, o Pakruojo – Virgilijus Dikšas.

Oficialiai jiems iššūkį jau metė „stunteriai“ iš Ispanijos, Bulgarijos, Čekijos ir Prancūzijos, tačiau artėjant renginiui ir informacijai plintant po užsienio šalis, organizatoriai sulaukia vis daugiau užklausimų dėl dalyvavimo, keletas iš jų, net iš už Atlanto. 16 tūkstančių eurų arba daugiau nei 55 tūkstančių litų varžybų prizinis fondas vilioja ir ne itin patyrusius motociklų virtuozus, tačiau iki jo prasibrauti lengva tikrai nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)