Po patikrinimo paaiškėjo, kad transporto priemonę – 2004 m. gamybos automobilį „Jeep Grand CherokeeLatvijos pilietis įvežė iš Lietuvos šių metų liepą. Pagal įstatymus, transporto priemonės savininkas neturėjo teisės parduoti ar kam nors perduoti savo automobilį nepakeitus muitinės procedūros ir nesumokėjus muito mokesčių. Tačiau automobilį visgi pardavė Rusijos piliečiui, Magadano gyventojui.

Magadano gyventojas paaiškino, kad mašiną išsirinko internetinėje automobilių pardavimo svetainėje, elektroniniu paštu susitarė dėl jo pirkimo už gerokai mažesnę nei rinkos kainą. Pirkėjas buvo įsitikinęs, kad perka 2011 m. automobilį. Su mašina pirkėjas gavo ir negaliojančius dokumentus.

Taigi automobilio pardavimas susijęs su nusikalstama veikla, už kuriuos numatoma bausmė pagal BK 1 d. 194 str. „Vengimas mokėti muito mokesčių, didesnių nei 1,3 mln. rublių. Maksimali bausmė – laisvės atėmimas iki 3 metų.

Tyrėjams reikės nustatyti nusikaltėlio asmenybę ir buvimo vietą, o pirkėjas jau nubaustas už neteisėto sandorio sudarymą – automobilį iš jo paėmė ir nuvarė į laikinojo saugojimo sandėlį, artimiausiu metu jis bus konfiskuotas valstybės naudai.

Panašių istorijų pasitaiko daugelyje Rusijos miestų – užsieniečiai laikinai įveža automobilius su užsienietiškais numeriais, o paskui pigiau parduoda Rusijos piliečiams. Teismai tokius automobilius konfiskuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)