Kadangi šiemet zoninės atrankos varžybos nebuvo rengiamos nei Vilniuje, nei Kaune, nei kituose didesniuose Lietuvos miestuose, išskyrus nebent Klaipėdą, Radviliškyje tarp pretendentų į geriausiojo vairuotojo titulą matėsi ir sostinės, ir Panevėžio, ir Šiaulių bei kitų miestų ir miestelių atstovų.

Radviliškiečiai pasirodė besą itin svetingi, visą nugalėtojų garbės pakylą užleidę atvykėliams.

Ant aukščiausiojo jos laiptelio po teorinės dalies ir dviejų konkursinių praktinio vairavimo varžybų kopė ne pirmus metus šiuose konkursuose jėgas bandantis Darius Simutis iš Skuodo, kuris, teorinėje dalyje padarytas klaidas pavertus baudos sekundėmis ir pridėjus abiejose trasose sugaištą laiką, pasiekė 2 min. 22,86 sek. bendrą rezultatą.

Antrąją vietą užėmė vilnietis Aurelijus Dailidonis, užfiksavęs 2 min. 38,35 sek. rezultatą. Aurelijus buvo absoliučiai greičiausias trasoje vairuodamas „Toyota RAV4“ visureigį ir neblogai pasirodė teorinėje dalyje, nors prie „Toyota Corolla“ vairo gavo net 30 sek. baudą.

Vos akimirka nuo antrojo prizininko atsiliko trečiąją vietą Radviliškyje laimėjęs panevėžietis Marius Goštautas, kurio laikas – 2 min. 38,65 sek.

Marius pranoko dar vieną Panevėžio atstovą Virginijų Kaušakį (2 min. 53,44 sek.) bei paskutinįjį kelialapį į konkurso finalą iškovojusį ir etapo šeimininkų garbę apgynusį radviliškietį Aurimą Šablinską, kurio laikas – 3 min. 07,97 sek.

3 min. 52,90 sek. laiką Radviliškyje parodžiusi sostinės atstovė Jovita Danienė tarp paskutiniojo atrankos etapo dalyvių liko vienuolikta, tačiau ir ji džiaugėsi galėsianti varžytis konkurso „Geriausias Lietuvos vairuotojas 2013“ finale. Mat pagal renginio nuostatus iš kiekvieno etapo į finalą patenka po penkis geriausiai pasirodžiusius dalyvius ir po vieną dailiosios lyties atstovę, jei ji ir nepatenka į tą penketuką.

Ne tik renginio organizatoriai, bet ir patys dalyviai bei žiūrovai dėkojo miesto savivaldybei, viešajai policijai, geležinkeliečiams ir net vietos saviveiklininkams, kurių atstovės Ema ir Julija slalomo trasoje savo dainomis drąsino konkurso dalyvius, ir kitiems, nepagailėjusiems pastangų, kad etapo varžybos geležinkelininkų mieste taptų tikra švente.

Renginį atidarė ir konkurso dalyvius pasveikino Radviliškio savivaldybės meras Darius Brazys, o jo įsteigtą prizą geriausiam eismo taisyklių žinovui išsivežė iš Mažeikių atvykęs Darius Jonaitis, kuriam tik apmaudi nesekmė pirmojoje slalomo rungtyje užkirto kelią į konkurso finalą.
Radviliškio geležinkelininkai visiems konkursantams pasiūlė puikią nekonkursinę atrakciją – lenktynes drezinomis.

Renginio superfinalas, kuriame paaiškės konkurso nugalėtojas ir prizininkai ir kuriame varžysis 30 atrankos zonose geriausiai pasirodžiusiųjų pretendentų, rugsėjo 29 d. 12.00 val. įvyks Jonavoje, Sąjūdžio aikštėje.

Konkurso nugalėtojų ir prizininkų laukia ne tik įspūdingi prizai - Susisiekimo ministro ir Lietuvos žurnalistų autoklubo taurės, bet ir tokios praktiškos bei egzotiškos dovanos kaip kelionė į Ženevos automobilių saloną, duris atversiantį 2014 m. kovą, savaitgalis su naujausiu „Toyota“ automobiliu, specialūs lenktyninės „Toyota GT 86“ bandymai Piarnu (Estija) lenktynių žiede ir kitos.

Konkursą rengia Lietuvos žurnalistų autoklubas kartu su partneriais: Susisiekimo ministerija, Automobilių kelių direkcija, „Toyota“ ir „Lietuvos geležinkeliais“.

Visa konkurso informacija ir registracija skelbiama tinklapiuose portale DELFI ir www.pressauto.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)