Kaip informuoja Vokietijos automobilininkų klubo ADAC saugaus eismo ekspertai, pavyzdžiui, KET pažeidėjas, neleistinoje vietoje pastatęs savo transporto priemonę arba viršijęs leidžiamą greitį jau gali tikėtis 30 proc. mažesnės baudos. Italijos kelių policijos pareigūnai tikisi, jog ši priemonė padės sumažinti biurokratines procedūras.

Pavyzdžiui, už leidžiamo greičio viršijimą už miesto ribų iki 10 km/val., vietoje 41 euro baudos per nustatytą penkių dienų laikotarpį pakaks sumokėti tik 28,70 eurus. Kai KET pažeidėją sustabdys kelių policijos pareigūnai, jis vietoje galės atsiskaityti ne tik grynaisiais pinigais, o pavedimu iš savo sąskaitos. Tuo tikslu nuo dabar Italijos kelių policininkai aprūpinti mobiliais kortelių nuskaitymo aparatais.

Jeigu KET pažeidėjas pranešimą apie jam skirtą baudą gaus paštu, jis nurodytą sumą su nuolaida taip pat privalės sumokėti pavedimu. Šiuo atveju nuolaidos galiojimo penkių dienų terminas pradedamas skaičiuoti nuo kitos dienos po oficialaus baudos pranešimo įteikimo.