Moteris teigia visada turėjusi vairuotojo pažymėjimą, kur telpa 34 raidės, ir tapatybės kortelę, kur buvo galima įrašyti 35 raidžių pavardę. Tačiau gegužės mėnesį pakeitus tapatybės kortelę, į ją tilpo tik 34 raidės, todėl dokumente galėjo būti įrašyta viena raide sutrumpinta moters pavardė.

J. Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele pasakoja, kad nusprendė kreiptis į valdininkus, kai policijos pareigūnams kilo neaiškumų dėl moters tapatybės, kadangi dokumente buvo nurodytas nepilnas jos vardas.

„Aš pareigūnams aiškinau, kad tai ne mano kaltė, jog tapatybės kortelės yra gaminamos tokios, kur netelpa įrašyti mano pilną vardą ir pavardę“, – aiškina moteris.

Policininkai pasiūlė moteriai į dokumentus įrašyti mergautinę pavardę.

„Tačiau mano vyro pavardė man reiškia labai daug. Aš jau įpratau prie jos. Be to, mano pavardė tokia jau 20 metų“, – pasakoja moteris.

Ji tvirtina, kad pavardė Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele reiškia „kai aplink tvyro chaosas, tu esi tas, kuris suvienija žmones vienam tikslui – įveikti tą chaosą“, rašo news.sky.com.

Havajų transporto departamento atstovė Caroline Sluyter sako, kad šiuo metu rangiami tokie dokumentai, kuriuose bus daugiau vietos pavardėms įrašyti.