Praėjusį sekmadienį „Mototoja moterų meistriškumo čempionatas“ sulaukė rekordinio dalyvių skaičiaus – šį kartą kovojo beveik 30 dailiosios lyties atstovių.

Trečiojo moterų vairavimo meistriškumo čempionato etapo nugalėtoja tapo Violeta Juknevičienė, kuri dalyvavo ir kituose šio čempionato etapuose.

„Trasa buvo suprantama ir leido daugiau spustelti akceleratoriaus pedalą, kas daugeliui dalyvių tikrai patiko“, – pasakojo Violeta.

Visus dalyvius ypač nustebino ir nėštukės pergalingas pasirodymas trasoje – penktą mėnesį nėščia Virginija Venslovaitė užėmė šiame čempionato etape antrąją vietą.

„Esu pamišusi dėl vairavimo ir tokių rungčių, bet daugiau draugų būryje, o tiksliau „Seat klube“. Patinka dalyvauti ir žinoma laimėti, o azarto man tikrai netrūksta. Šį vairavimo čempionatą pasirinkau, nes tiesiog seniai stebėjau reklamas, o šį kartą pagaliau galėjau sudalyvauti. Kalbant apie nėštumą, nemanau, kad tai kliūtis, juk rizika minimali, tuo labiau su didesne rizika manau, susiduriu vairuodama kiekvieną dieną”, – kalbėjo Virginija.

Trečią vietą moterų meistriškumo čempionate užėmė azartiškoji Dainė Ribokienė.

Čempionate rungėsi tiek praėjusių etapų dalyvės, tiek naujokės, kurios savo jėgas slalomo trasoje išbandė pirmą kartą gyvenime. Viena iš trasos naujokių, kuri slalomo trasoje važiavo pirmąjį kartą, buvo „Mis Lietuva 2011“ Ieva Gervinskaitė.

„Fantastika! Pirmą kartą gyvenime leidau sau taip drąsiai vairuoti, kad net sucypė padangos, – susižavėjimo neslėpė tituluota gražuolė. - Tobulinti savo vairavimo įgūdžius, o ypač moterims, labai svarbu. Be to, tokie renginiai – tai ir puikus laiko praleidimas, ir šauni pramoga, ir naudingas hobis. Manau, kad tai daug geresnis hobis už daugelį kitų, nes automobilį vairuoji kiekvieną dieną ir tobulėti būtina nuolatos. Šauniausia, kai pati dalyvauji, o ne tik ateini pasižiūrėti, o įgytus įgūdžius paskui panaudoji važinėdama gatvėmis kiekvieną dieną.“

Įdienojus įvyko trečiasis „Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybų Lietuvos automobilininkų sąjungos taurei laimėti“ etapas , kuriame varžėsi kovas tęsė praėjusių etapų dalyviai.

Pirmąją vietą laimėjo vairavimo instruktorius Jaroslav Judickij, atstovaujantis vairavimo mokyklą „Kelio studija“.

„Kaip bebūtų keista, vairavimo instruktorių varžybos sulaukė daugiau susidomėjimo ne iš pačių vairavimo instruktorių, o iš profesionalų, kurie varžėsi svečių klasėje. Dėl to kitais metais planuojame būtent profesionalams ir visiems norintiems pasivaržyti įdomiose trasose surengti specialų čempionatą“, – teigė varžybų organizatorius Andrejus Savčenko.

Sekmadienio pavakarę įvyko ir Lietuvos slalomo čempionato penktasis etapas, kuriame rungėsi nuolatiniai automobilių slalomo dalyviai, taip pat prie jų prisijungia ir vis daugiau jaunimo, kuris ateityje galės pakeisti senuosius dalyvius. Kova vyko dėl sekundės dalių, tačiau pirmąją vietą užėmė Karolis Raišys, kuris varžėsi automobilių varomų galiniais ratais klasėje. Priekiniais ratais varomų automobilių klasėje, kaip ir reikėjo tikėtis, - Justas Eimontas, jaunių – Paulius Kulionis.

Spalio 12-ąją dieną laukia finalinis, ketvirtasis renginių ciklo „Vairavimo aistra“ etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)